Ana SayfaGüncelİran, Yeni Şafak’ın duyurduğu Kandil’e ‘ortak operasyon’dan bihaber: Bilgimiz yok

İran, Yeni Şafak’ın duyurduğu Kandil’e ‘ortak operasyon’dan bihaber: Bilgimiz yok

HABER MERKEZİ- Tahran, İran ve Türkiye’nin Kandil’e ortak operasyon düzenleyeceği iddialarını yalanladı. Söz konusu iddialar hükümete yakın basında yer bulmuştu.

Hükümete yakın gazetelerin sayfalarına taşıdığı “İran ve Türkiye’nin Kandil’e ortak operasyon hazırlığında olduğu” iddialarına İran’dan yanıt geldi.

Sputnik’in haberine göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ortak askeri operasyon iddialarına ilişkin ‘bakanlık olarak bu konu hakkında bilgilerinin olmadığını’ söyledi.

Ayrıca bağımsızlık referandumuna giden Irak Kürdistan Bölgesi’nin geri adımını da değerlendiren Kasımi, “Bölge ülkelerinin dostça isteğine rağmen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin referandum konusunda ısrarcı olması yanlış bir adımdı” dedi.

Yeni Şafak’ın haberi

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, 27 Ekim tarihli “Kandil’e ortak müdahale” başlıklı haberinde operasyon iddialarına yer vermişti.

“Türkiye ve İran, PKK’ya karşı ortak mücadele hazırlığı yapıyor” diyen gazete, ‘güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye’ dayandırdığı haberinde, “TSK ile İran ordusunun, birlikte Kandil’e operasyon düzenlemesinin gündemde olduğunu” öne sürmüştü.

Gazete, Kandil’e operasyonun, gidiş güzergahlarından vurulacak noktalara kadar ayrıntılı planlarını da ortaya atmış, ayrıca sıranın Mahmur ve Şengal’e geleceğini de iddia etmişti.

Previous post
1915'ten BUGÜNE | Ermeni bir filozof: 'Gezgin öğretmen' Mark Nişanyan'ın hikayesi
Next post
Devrimci Parti'ye operasyon: Çok sayıda kişi gözaltında