Ana SayfaDünyaIrkçı konuşmaya ‘önlem’: Florida’da vali OHAL ilan etti, rektör ‘Nefret mesajını duymayın’ dedi

Irkçı konuşmaya ‘önlem’: Florida’da vali OHAL ilan etti, rektör ‘Nefret mesajını duymayın’ dedi

HABER MERKEZİ – ABD’nin Florida eyaleti Valisi Rick Scott, beyazların üstünlüğünü savunan bir öğrenci liderinin Florida Üniversitesi’nde yapacağı konuşmadan bir hafta önce, faşistler ve anti-faşistler arasında çıkabilecek çatışmalara karşı OHAL ilan etti. Üniversite rektörü Kent Fuchs ise okullarının bu konuşma ile anılmasını istemediklerini belirterek, “Ciddiye almayın, nefret mesajını duymayın” dedi.

Ağustos’ta Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde ‘Sağı Birleştirin’ protestosu için sokaklara çıkan ırkçı gruplarla, bu gruplara karşı sokağa çıkan anti-faşist gruplar arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Olayların ardından Virginia Valisi bölgesel olağanüstü hal (OHAL) ilan ederken, bu açıklamanın hemen ardından ise özel bir araç sürücüsü anti-faşistlerin arasına aracıyla dalarak Heather Heyer isimli bir kadının yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

Florida’da olağanüstü hal ilan edildi

Florida Üniversitesi’nde de perşembe günü beyazların üstünlüğünü savunan bir öğrenci lideri olan Richard Spencer’in konuşma yapması planlanıyordu.

Guardian’ın haberine göre Florida Valisi Rick Scott, ‘olası şiddete karşı hazır olmak’ için eyalette bölgesel olağanüstü hal ilan etti.

Scott yaptığı açıklamada “Bu ek önlem, Florida Üniversitesi’ndekilerin ve buradaki herkesin hazır olmasını, dolayısıyla güvende kalabilmesini sağlamak için alındı” dedi.

Rektör: Ciddiye almayın, nefret mesajını duymayın

Florida Üniversitesi Rektörü Kent Fuchs ise, öğrencilere “Spencer’a ilgi göstermeyin, nefret mesajını duymayın” dedi:

Spencer, üniversitemizin ilkelerini barındırmıyor. Bizim okulumuzun her kampüsünde her ırk, köken ve din rahatça öğrenim görebilir ve sevgi ile karşılanır. Okulumuzun bu etkinlik ile tanınmasını istemeyiz.


Karınca Dış Haberler