Ana SayfaDünyaIŞİD saldırısında yaralanmıştı: Deyr ez Zor operasyonunu takip eden bir gazeteci daha yaşamını yitirdi

IŞİD saldırısında yaralanmıştı: Deyr ez Zor operasyonunu takip eden bir gazeteci daha yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Deyr ez Zor’un IŞİD’den kurtarılması için ‘Cizre’nin Fırtınası’ isimli operasyonu takip eden gazetecilerden Dilişan İbiş’in yaşamını yitirdiği saldırıda yaralanan muhabir Hogir Mihemed, hayatını kaybetti.

Deyr ez Zor’a 9 Eylül’de ‘Cizre’nin Fırtınası’ isimli operasyon başlatan Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ilerleyişi devam ederken; IŞİD, DSG denetimi altındaki bölgelere sığınmaya çalışan sivillere yönelik bombalı araç saldırısı düzenlemişti.

İki aracın bomba ile patlatılması sonucu Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabiri Dilişan İbiş’in de aralarından olduğu 10 kişi yaşamını yitirirken, aralarında iki gazetecinin de bulunduğu 40’ın üzerinde sivil yaralanmıştı.


Deyr ez Zor operasyonunu takip eden gazeteci IŞİD saldırısında yaşamını yitirdi


Yaralananlar arasında ajansın muhabirlerinden Rizgar Deniz ve Hogir Mihemed bulunuyordu.

MA’nın haberine göre durumu ağır olan ve yoğun bakımda tedavi edilen Mihemed de yaşamını yitirdi.

Deyr ez Zor

IŞİD Deyr ez Zor vilayetinin petrol kuyularıyla topraklarının önemli bir kısmını 2014 yılı ortalarında ele geçirmiş, 2015 yılı başlarında da kent merkezinin yarıdan fazlasını denetimi altına almıştı.

Petrol ve doğalgaz zengini Deyr ez Zor’da yaklaşık 10 bin kişinin IŞİD’in elinde bulunan bölgelerde yaşadığı sanılıyor.

Demokratik Suriye Güçleri karşısında Rakka’da önemli kayıplar veren IŞİD, eğer Deyr ez Zor kenti ve çevresindeki petrol ve doğalgaz yataklarını da kaybederse, Suriye’de sadece birbiriyle bağlantısı olmayan bir kaç noktada sıkışmış olacak.