Ana SayfaDünyaIŞİD’den kurtarılan Rakka’nın yönetimi Sivil Meclis’e devrediliyor

IŞİD’den kurtarılan Rakka’nın yönetimi Sivil Meclis’e devrediliyor

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarıldığını DSG içinde yer alan YPJ Komutanlığı dün yaptığı açıklamayla duyurmuş ve zaferi tüm kadınlara armağan ettiklerini açıklamıştı. DSG ise bugün yaptığı açıklamada kentin yönetimini Rakka Sivil Meclisi’ne güvenliğini ise Rakka Güvenlik Güçleri’ne devredildiğini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içinde yer alan Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) dün Rakka El Naim Meydanı’ndan düzenlediği basın açıklamasıyla Rakka’nın tümden IŞİD’den kurtarıldığını duyurmuş ve zaferi ise tüm dünya kadınlarına armağan ettiklerini açıklamıştı.


Zaferi tüm dünya kadınlarına armağan ediyoruz


DSG Komutanlığı’da bugün kent merkezinde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Mansur Selum, Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi Eş Başkanı Foza Yusif, Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı İlham Ehmed, Rakka Sivil Meclisi, Minbic Sivil Meclisi’nin, ayrıca Kuzey Suriye’nin çeşitli kurum ve örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Açıklamayı DSG Sözcüsü Miralay Telal Silo yaptı.

Silo, 10 Aralık 2016’da Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için başlattıkları operasyon boyunca 450 bin Rakkalı sivilin kentten çıkarılarak güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı.

DSG Sözcüsü Silo, kentin yönetimini Rakka Sivil Meclisi’ne, güvenliğini ise Rakka Güvenlik Güçleri’ne devredeceklerini açıkladı.

Silo, şunları söyledi:

Kentteki sivillerin güvenliğini sağlaması içinde güvenliği Rakka İç Güvenlik Güçlerine teslim edeceğiz. Eyaleti tüm sınırlarıyla birlikte tüm tehditlere karşı koruyacağımızın sözünü veriyoruz. Rakka eyaleti halklarını kendi geleceklerini inşa etmeleri için merkezi olmayan demokratik Suriye temelinde koruyacağımızı belirtiyoruz. Böylece kent halkı kendi kendini yönetecektir. Barışı seven tüm güçlere, devletlere ve uluslararası insan hakları örgütlerine kentin yeniden inşa çalışmalarında yer almaya, kentin talan kalıntılarından temizlenmesine yardımcı olmaya çağırıyoruz.

Bu duyuru ile Rakka’nın tamamının özgürleştirildiğini duyuruyoruz. Şu an önümüzde başka bir görev var ve o da kente geri dönüşlerin sağlanması ve kentte huzur ve güvenliğin sağlanmasıdır. Bu da dayanışma ve yardımlaşma ile sağlanacak. Bu temelde; Rakkalı Kürt, Arap, Türkmen, Süryani, vb. tüm yurttaşlara birlik içinde kentlerini yeniden inşa etme çalışmalarına aktif katılmaya ve bu zengin kentin geliştirilmesi ve kalkındırılması için herkesin içinde temsilini bulabileceği yönetimlerini kurmaya çağırıyoruz.

Previous post
Yıldırım, başkanların istifa edeceğine 'inanıyor': Arkadaşlarımız gereğini yapacak
Next post
Madrid'den Katalonya için erken seçim girişimi