Ana SayfaDünyaİspanya Yüksek Mahkemesi, Katalonya’nın bağımsızlık ilanını iptal etti

İspanya Yüksek Mahkemesi, Katalonya’nın bağımsızlık ilanını iptal etti

HABER MERKEZİ – İspanya Yüksek Mahkemesi, Katalonya’daki kurumlara yaptığı ‘darbe’nin ardından bugün de Katalonya Özerk Bölgesi’nin bağımsızlık ilanını iptal etti.

Katalonya Özerk Bölgesi, parlamentonun gittiği oylama sonrası 27 Ekim’de bağımsızlığını ilan etmişti.

Katalonya’nın tek taraflı bağımsızlık ilanından saatler sonra İspanya, Anayasa’nın 155. maddesini yürürlüğe sokarak Katalonya parlamentosunu feshetmiş, Katalonya Başkanı Carles Puigdemont ve hükümetini görevden aldığını duyurmuştu.

Katalonya başkan yardımcısı Oriol Junqueras, Puigdemont’un hâlâ özerk bölgenin başkanı olduğunu ve Madrid’in ‘darbesini’ kabul etmediklerini söylemişti.

İspanya merkezi hükümeti ise geçen hafta bağımsızlık ilan eden Katalonya’nın özerkliğini elinden almasının ardından kamu kuruluşlarının idaresine de el koymak için hazırlıklara başlamıştı.


21. yüzyıl Avrupası: İspanya da Katalonya kurumlarına kayyum atamaya hazırlanıyor


İspanya Yüksek Mahkemesi Katalonya’nın bağımsızlığını iptal etti

İspanya Yüksek Mahkemesi sözcüsü bugün, mahkemenin Katalonya Bölgesel Parlamentosu’nun 27 Ekim’de yaptığı bağımsızlık ilanını iptal ettiğini açıkladı.

Sözcü ayrıca, Anayasa Mahkemesi’nin Katalonya Parlamentosu Sözcüsü ile diğer üst düzey vekilleri 2-3 Kasım’da ifade vermeye çağırdığını da duyurdu.