Ana SayfaKadınİstanbul kadınlar için dünyadaki en tehlikeli 10. kent

İstanbul kadınlar için dünyadaki en tehlikeli 10. kent

HABER MERKEZİ – Thomson Reuters Vakfı tarafından yapılan ankete göre dünyadaki mega kentler arasında İstanbul en tehlikeli 10. kent oldu. İstanbul cinsel saldırı tehlikesinde ise en kötü 6. kent.

Thomson Reuters Vakfı tarafından 1 Haziran-28 Temmuz tarihleri arasında nüfusu 10 milyonun üzerindeki 19 büyük kentte yapılan ankete göre İstanbul kadınlar için en tehlikeli kentler arasında onuncu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre 380 uzmanla görüşülerek yapılan ankete göre kadınlar için dünyadaki en tehlikeli mega kent Mısır’ın başkenti Kahire.

Anket çalışması sırasında bu kentlerde kadınlara yönelik cinsel şiddet, zararlı kültürel uygulamalar ve sağlık hizmetleri ile kadınların ekonomik güçleri ve eğitime erişimleri incelendi.

Ankete göre kadınlar için en güvenli kentler ise Londra, Tokyo ve Paris.

Cinsel saldırı oranın en tehlikeli 6. kent

İstanbul tecavüz ve taciz konusunda kadınlar için dünyadaki en kötü 6. kent oldu.

Kadın sünneti, çocuk yaşta zorla evlilik ve çocuk cinayetleri gibi kültürel uygulamalarda ise en kötü kentler arasında 8. sırada yer aldı.

Yine ankete göre İstanbul eğitim, toprak ya da mülk sahibi olma, banka hesabı gibi mali hizmetlere erişim konusunda da 8. sırada yer aldı.

İstanbul sağlık hizmetlerine erişim noktasında ise 13.

Anket ve araştırma sonuçlarına göre kadınlar için en kötüden iyiye doğru sıralanan şehirler şöyle:

Kahire, Karaçi, Kinşasa, Delhi, Lima, Meksiko, Dakka, Lagos, Cakarta, İstanbul, Sao Paolo, Buenos Aires, New York, Manila, Şangay, Moskova, Paris, Tokyo ve Londra.