Ana SayfaGüncel‘İstifa süreci başladı’ iddiası: Melih Gökçek, Erdoğan’la görüştü

‘İstifa süreci başladı’ iddiası: Melih Gökçek, Erdoğan’la görüştü

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’da istifası gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştü. Görüşme devam ederken açıklama yapan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Bu görüşmeden sonra Gökçek’in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum” yorumunda bulundu. Görüşmenin ardından Gökçek ise Saray’ın karşısına yapılacağını belirttiği müze ile ilgili Erdoğan’a bilgi verdiğini aktardı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifası gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le bir araya geldi.

Saray’da saat 19.30 sularında başlayan görüşme gece geç saatlere kadar sürdü.

CNN Türk muhabiri Murat Pazarbaşı’nın aktardığına göre görüşmenin Erdoğan’ın davetiyle gerçekleştiği belirtildi.

Gökçek’ten açıklama

Erdoğan’ın takviminde paylaşılmayan görüşmeden sonra ilk açıklama Melih Gökçek’ten geldi.

Twitter’dan açıklamalar yapan Gökçek, Erdoğan’dan randevu talep etmesi üzerine görüşmenin gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi:

SN CUMHURBAŞKANIMA KÜLLİYE’NİN KARŞISINA YAPILACAK MÜZE İLE İLGİLİ PROJENİN TÜM DETAYLARINI SUNDUM…

AYRICA BÜYÜKŞEHİR’İN DEVAM EDEN PROJELERİ KONUSUNDA ÇEŞİTLİ BİLGİLER VERDİM…

Ayrıca Erdoğan, istifası gündemde olan bir diğer isim Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’la da görüştü.

Görüşmenin ardından Uğur’un resmi Twitter hesabından “Balıkesir Belediye Başkanı” ifadesini kaldırması dikkat çekti.

‘İstifa süreci başladı’

Öte yandan Gökçek-Erdoğan görüşmesi sürerken hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında şu yorumda bulundu:

İstifa süreci başladı. Erdoğan’ın Gökçek’le görüşerek birlikte yol almaları çok önemli bir durum. Bu görüşmeden sonra Gökçek’in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum.

İstifa iddiaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından aralarında Ankara’nın da olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddia edilmişti.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, istifa edecek belediye başkanları arasında adı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili iddialara ilişkin olarak şunu söylemişti:

Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez. Metal yorgunluğu dediğim konu bunları kapsıyor, değişim ve dönüşümü seçime kadar yaşayacağız.

Melih Gökçek ise olan biteni ‘algı operasyonu’ olarak nitelemiş ve ‘Şer odaklarına ve fitne çabalarına asla izin vermeyeceğini’ söyleyerek şunları ifade etmişti:

Öyle bir hava meydana getiriyorlar ki her söylediğinizi bir yerlere çekerek algı operasyonu yapıyorlar. Şunu söylemek isterim ki Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak ümmetin her ferdinin görevidir. Çünkü Sayın Erdoğan sadece Türkiye’nin değil ümmetin lideridir. Fitne peşinde olanlar boşa uğraşırlar.

Son olarak bugün açıklama yapan Erdoğan, “Bir makama getirilirken iyi güzel de, benim metal yorgunluğu olarak tanımladığım durumlarda makamı boşaltmasının istenmesi niye yadırganıyor” ifadelerinde bulunmuştu.