Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİşveren tarafından silahla darp edilip cinsel saldırıya maruz bırakıldı

İşveren tarafından silahla darp edilip cinsel saldırıya maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ -Çalışmak için Türkiye’ye gelen Özbekistanlı bir kadın, işyeri sahibi D.Ö. isimli erkek tarafından silahla tehdit ve darp edildi, cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Kadının avukatı Elifgül Yalçın, polisin uzun bir süre D.Ö. hakkında işlem yapmadığını ve kamera kayıtlarının alınıp incelemeye götürülmediğini kaydetti.

Çalışmak için Özbekistan’dan Türkiye’ye gelen bir kadın 2017 Temmuz ayında Kartal’da bir pastanede çalışmaya başladı.

Pastane sahibi D.Ö.’nün kendisine çalışma izni alması konusunda yardım edeceğini söylediğini ancak bunu yerine getirmediğini belirten kadın, çalışma koşulları ve müşterilerin tacizleri sonucu 18 Ağustos’ta işten ayrıldı.

MA’ya konuşan kadın daha sonra çalıştığı sürenin ücretini almak için pastaneye gittiğini ancak alamadığını kaydetti.

27 Ağustos’ta ödenmeyen ücretini almak için yeniden pastaneye giden kadın, D.Ö.’nün kendisini imalathaneye indirerek silahla tehdit ve darp ettiğini anlattı.

Burada D.Ö.’nün zorla kendisinin çıplak fotoğraflarını çektiğini ve tecavüz etmeye kalkıştığını söyleyen kadın, sesleri duyan birinin gelmesi sonucu oradan kaçtığını dile getirdi.

‘Saldırgan hakkında aylarca işlem yapılmadı’

Ardından D.Ö. hakkında suç duyurusunda bulunan kadın, olayın şokunu hala atlatamadığını ve bu saldırıya karşın kimsenin yanında olmadığını söyledi.

Kadının avukatı Elifgül Yalçın, şikayetin ardından 2 ay boyunca D.Ö.’nün ifadesinin alınmadığını, ertesi gün işyeri kamerasının değiştirildiğini ve dosyanın uzun bir süre savcılığa gitmediğini ifade etti.

Dosya savcılığa gittikten sonra da işlem yapılmadığına dikkat çeken Yalçın, kamera kayıtlarının da savcı ile yaptığı görüşmeler sonucu alındığını aktardı.

D.Ö. tutuklandı, görüntüler incelemeye gidecek

Görüntülerin teknik incelemeye gideceğini kaydeden D.Ö.’nün ifadesinin alınıp adliyeye sevk edildiğini ve burada da tutuklandığını ifade etti.

Yalçın, “Müvekkilimin iddialarını destekler nitelikte kamera görüntüleri var. Çünkü aşağı inişi oradan çıkışı hepsi ortaya çıkmış olacak. Onun dışında o süreçte tanık da dinleteceğiz. Onun çıkışını gören esnaflar, olayın öncesini bilenler var. Mesaj kayıtları var. O yüzden biz ceza alacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Avukat Yalçın ayrıca kadın için koruma karar alındığını da sözlerine ekledi.