Ana SayfaKadınKadınlar müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine karşı sokakta: ‘Bu yasalar böyle geçmez’

Kadınlar müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine karşı sokakta: ‘Bu yasalar böyle geçmez’

HABER MERKEZİ – İzmir’de kadınlar, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesini öngören yasa tasarısının Meclis alt komisyonunda onaylanmasının ardından İçişleri Komisyonu’nun gündemine gelen tasarıya karşı sokağa çıktı.

Tüm tepkilere rağmen müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesini öngören yasa tasarısı, dün Meclis alt komisyonda görüşülerek kabul edilmişti.

Tasarının yeniden İçişleri Komisyonu’nun gündemine gelmesine karşın İzmir Kadın Platformu’nun çağrısıyla İzmir’de sokağa çıkan kadınlar, tasarıyı protesto etti.

Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar “Eşit ve özgür bir hayat için bu yasalar böyle geçmez” yazılı pankartı açtı.

Platform adına konuşan Evrim Çakır, AKP’nin kadınlara karşı fırsat kollamaya devam ettiğini söyledi.

Çakır, Meclis’in kapanacağı günlerde iki yasa tasarısının meclise sunulduğunu hatırlattı, tepkilerin ardından 2 Ekim’de İçişleri Komisyonu’nda görüşülen “Nüfus Hizmetleri Yasa Tasarısı”nın alt komisyona geri gönderildiğini dile getirdi.

Çakır, devamında şöyle konuştu:

Bugün tasarı yeniden İçişleri Komisyonu’nun gündeminde. Sadece kadınlar aleyhine yasa çıkarmakla da kalmayan AKP iktidarı, Meclis’in açıldığı gün Besime Konca’nın vekilliğini de düşürerek Meclis içerisinde yükselen kadın sesini de susturmaya çalışıyor. Bunu da ilk kez yapmıyor, Konca vekilliği düşürülen dördüncü kadın milletvekili.

Kadınların taleplerini görmezden gelen alt komisyonunun kararlarını tanımadıklarını haykırmak için, sokaklarda  olduklarını söyleyen Çakır, “Hepimiz çocuklar için özgür ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak isteyen, savaş çığırtkanlarına karşı barışı savunan Ayşe öğretmenin sesiyiz. Taleplerimizi bir kez daha duyurmak, kadınların talep ettikleri değişikler yapılana kadar bu işin takipçisi olmayı bırakmayacağımızı yenilemek için buradayız” diye konuştu.