Ana SayfaDünyaKanada Başbakanı: Erkek çocuklarınızı da feminist yetiştirin, bu sadece eşitlik değil özgürlüktür

Kanada Başbakanı: Erkek çocuklarınızı da feminist yetiştirin, bu sadece eşitlik değil özgürlüktür

HABER MERKEZİ – Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Çarşamba günü yazılı olarak paylaştığı makalede “Erkek çocuklarınızı da aynı kız çocuklarınıza yapmanız gerektiği gibi feminist yetiştirin, çünkü cinsiyetçilik kültürünü değiştirmek erkek çocuklarının sorumluluğudur” dedi. Trudeau, “feminizmin sadece eşitlik olmadığını, aynı zamanda herkesin özgür olması anlamına geldiğini” de yazdı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, dün Uluslararası Kız Çocukları Günü için ‘feminizm’ üzerine bir makale yayımladı.

Trudeau makalede “Erkek çocuklarınızı da aynı kız çocuklarınıza yapmanız gerektiği gibi feminist yetiştirin, çünkü cinsiyetçilik kültürünü değiştirmek erkek çocuklarının sorumluluğudur” dedi.

“Erkek çocuklarına feminizm öğretmenin onların adalet ve empati duygularının gelişmesine yardımcı olduğunu” kaydeden Trudeau, “İlla maskülen olmaları gerektiği baskısını dinlemeyin, bu etraflarındaki kadınlara ve erkeklere zarar veriyor” dedi:

Erkek çocuklarının kendilerini hissettikleri gibi ifade edebilmelerini isterim, ve feminist olmalarını. Feministler doğru olanın ve gözlerine onurla bakabilen herkesin yanında durur.

“Feminizm sadece kadın erkek eşitliği değil, aynı zamanda hepimizin özgürlüğü”

Guardian’ın haberine göre, Trudeau aynı zamanda kızı Ella-Grace’i nasıl yetiştireceği hakkında düşündüğü sırada, bir feminist olan eşi Sophie’nin kendisine erkek çocukları Xavier ve Hadrien’in de kadınlara karşı sorumlulukları olduğunu hatırlattığını belirtti:

Kadınlar ve kız çocukları, erkekler ve erkek çocukları ile eşit haklara sahip olduğunda, bundan hepimiz yarar sağlarız; bunu gerçeğe dönüştürmek bizim elimizde. Erkek çocuklarımız, cinsiyetçilik kültürünü değiştirecek güce sahiptir.

Bunun yanında Kanada Başbakanı, feminizmin sadece “kadın erkek eşitliği” olmadığını, “hepimiz eşit olduğumuzda aynı zamanda daha da özgür olacağımızı” da kaydetti.

Ne olmuştu?

Kendisini bir feminist olarak nitelendiren Trudeau, 2015’te başbakan olduğunda kabineye eşit sayıda kadın ve erkek atayarak uluslararası arenada dikkat çekmişti.

İki yıllık başbakanlığı boyunca Trudeau ve hükümeti, bahsettikleri eşitliği ‘uygulayamamak’ dolayısıyla eleştirildi.

Geçtiğimiz 30 yılda Kanada’da 4 bin yerli kadın kaybolur ya da öldürülürken, binlerce yerli kadın da tutuklandı.

Dünyada ‘çocuk yetiştirme’nin maliyetinin en yüksek olduğu yerlerden biri hala Kanada.

Trudeau, federal olarak yönetilen yerlerde de eşit temsil sağlayacağını söylemesine rağmen, sonradan 2018’e kadar bunun sağlanamayacağını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Urfa'da işçi servisi devrildi: 5'i ağır 14 yaralı
Sonraki Haber
'Kör kalmak': Times, Türkiye'de gazeteciliğe baskıyı yazdı