Ana SayfaKadınKanser farkındalık kampanyası kazandı: Gündüz kuşağında kadın memesi sansürlenmeyecek

Kanser farkındalık kampanyası kazandı: Gündüz kuşağında kadın memesi sansürlenmeyecek

HABER MERKEZİ – Britanya’da bugünden itibaren bilgilendirme amacıyla ve Meme Kanseri Farkındalık Ayı sebebiyle hazırlanan kamu spotlarında, gündüz kuşağında dahi kadınların memeleri sansürlenmeyecek.

Britanya’da, sekiz kadından birinin sahip olduğu meme kanseri için bilinçlendirme kampanyası yürüten CoppaFeel!, bir ilki başardı.

Bir dakikalık bir video ile kadınların memelerini elleri ile nasıl kontrol edebileceğini anlattıkları kamu spotu, bugünden itibaren gündüz kuşağında kadınların meme uçları sansürlenmeden gösterilebilecek.

Independent’ın haberine göre Meme Kanseri Farkındalık Ayı sebebiyle yapılan kamu spotu, kadınların ‘dokunuşlarına güvenmelerini’ sağlamayı amaçlıyor.

Kadınların yüzde 80’i memelerini kontrol etmiyor

CoppaFeel!, genç kadınların yüzde 80’inin memelerini kontrol etmediklerini, yüzde 60’ının ise nasıl yapılacağını dahi bilmediklerini vurgulayarak erken teşhisin önemine dikkat çekiyor.

Kampanyanın yöneticilerinden Lucy Aston, ayrıca ‘kadın bedeninin, memenin görünür kılınmasının’ öneminin de altını çiziyor:

Birçok şey için dokunuşumunuza güveniriz, bunu hiç düşünmeden yaparız. Herhangi bir değişikliği keşfetmek için ellerimiz mükemmel bir araçtır. Yanlış ya da doğru yöntem yoktur, önemli olan kendi memenizi tanımanızdır. Eğer bu kampanya kadınları düzenli olarak memelerini kontrol etmeye ikna edebilirse, böylelikle meme kanserini daha erken teşhis edebiliriz.


Karınca Dış Haberler