Ana SayfaDünyaKatalonya ‘Müzakere istiyoruz’ demişti: İspanya ‘referandum yasası’nı iptal etti

Katalonya ‘Müzakere istiyoruz’ demişti: İspanya ‘referandum yasası’nı iptal etti

HABER MERKEZİ – Katalonya Özerk Bölgesi hükümet sözcüsü  Jordi Turull İspanya’nın verdiği ‘mühlet’e karşılık, “Müzakere istiyoruz, teslim olmayacağız” derken, İspanya ‘referandum yasası’nı iptal ettiğini açıkladı.

Katalonya Özerk Bölgesi’nde İspanya’nın ‘itiraz’ına rağmen düzenlenen bağımsızlık referandumunun ardından iki ülke arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

İspanya Başkanı Rajoy’un “Bağımsızlık ilan ederseniz, ‘muğlak’ olmayan sözlerle ‘bağımsızlığa hayır’ demezseniz özerkliğinizi de elinizden alırız” tehdidinin üzerine Katalan yetkililer, “İspanya ile müzakere etmeye hazırız, ayrılmamızı istemiyorlarsa sebebini sunmalılar” demişti.

İspanyalı yetkililer, müzakereyi kabul etmeyip Katalanları ‘bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirmek’ ile de tehdit etmişti.


En son Franco yapmıştı: İspanya Katalonya’yı bu sefer de ‘kontrolünü ele geçirmek’ ile tehdit etti


Dün bağımsızlık yanlısı olan iki Katalan sivil toplum kuruluşu lideri Jordi Sanchez ve Jordi Cuixard tutuklanmıştı.

İspanya Anayasa Mahkemesi referandum yasasını geçersiz ilan etti

Bugün ise Katalonya hükümet sözcüsü Jordi Turull İspanya’nın verdiği ‘mühlet’ ile ilgili, “Teslim olmak, bu hükümetin senaryoları arasında yer almıyor. Perşembe günü, Pazartesi günü verdiğimizden (cevap) daha farklı bir şey vermeyeceğiz” dedi.

Bunun yanında İspanya Anayasa Mahkemesi, Katalonya yönetimin 1 Ekim’deki bağımsızlık referandumunu yapabilmek için yerel parlamentodan 6 Eylül’de geçirdiği referandum kanununu ‘geçersiz’ ilan etti.