Ana SayfaDünyaKatalonya’da ‘İspanya’nın şiddetine karşı’ genel grev

Katalonya’da ‘İspanya’nın şiddetine karşı’ genel grev

HABER MERKEZİ – Katalonya Özerk Bölgesi’nde bugün, bağımsızlık yanlılarının ve işçi sendikalarının çağrısı üzerine ‘İspanya şiddetine karşı’ genel greve gidildi.

Katalonya Özerk Bölgesi önceki gün, İspanya’dan ayrılmayı oylamak üzere ‘bağımsızlık referandumu’na gitmişti.

Referandumun İspanya Anayasası’na göre ‘yasal olmadığını’ iddia eden İspanya ise oy kullanmaya giden Katalonya vatandaşlarına saldırmıştı.

Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı Carles Puigdemont’un referandumun ardından “Bağımsız bir devlet olma hakkı kazandık” açıklaması, dün İspanya Adalet Bakanı tarafından “Eğer Katalonya bağımsızlıkta ısrar ederse, özerkliği de askıya alacağız” tehdidi ile karşılık bulmuştu.


İspanya inkar edip tehdit etti, AB ‘karışmadı’, Katalonya ise bağımsızlıkta kararlı


İspanya’nın şiddetine karşı genel grev

Katalonya’da ise bugün için ‘İspanya’nın uyguladığı şiddete karşı genel grev’e gitme kararı alındı.

İşçi sendikalarının ve bağımsızlık yanlılarının çağrısını yaptığı genel grev dolayısıyla toplu taşıma, okullar ve hastahaneler bugün kapalı olacak. Ancak hastanelerde sadece acil durumdaki hastalara bakılacak.

Bu sabah yerel saatle 06.30’da başlayan genel grev kapsamında Barcelona’daki yollar geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Katalonya Özerk Yönetimi ise 06.30-09.30 ve 17.00-20.00 saatleri arasında toplu ulaşımda yüzde 25’lik asgari hizmeti garanti ettiğini açıkladı.

BBC İngilizce’nin haberine göre, Barcelona futbol takımı, Katalonya’daki devlet üniversiteleri ve müzelerin de greve gitmesi bekleniyor.

Genel grev sırasında Katalonya’nın çeşitli bölgelerinde düzenlenecek mitinglere de on binlerce kişinin katılması bekleniyor.


‘Oy vereceğiz’: Bağımsızlık yanlısı öğrenciler Katalonya’daki Barcelona Üniversitesi’ni işgal etti


Karınca Dış Haberler