Ana SayfaGüncelKatalonya’dan İspanya’ya: Madrid’in darbesini kabul etmiyoruz

Katalonya’dan İspanya’ya: Madrid’in darbesini kabul etmiyoruz

HABER MERKEZİ – Katalonya Başkanı Carles Puigdemont’un yardımcısı Junqueras, Puigdemont’un hâlâ özerk bölgenin başkanı olduğunu ve Madrid’in ‘darbesini’ kabul etmediklerini açıkladı.

Madrid’in görevden aldığı Katalonya Başkanı Puigdemont’n yardımcısı Oriol Junqueras, Katalan gazetesi El Punt Avui’ye bir makale yazdı.

Junqueras, ” Ülkenin başkanı hala Puigdemont’tur ve öyle kalacak” ifadelerini kullandı.

Yazıyı ‘Katalonya Başkan Yardımcısı’ olarak imzalayan Junqueras, Madrid’in ‘darbesini’ kabul etmediklerini belirtti.

Ankete göre oy oranları yakın

Öte yandan, Reuters’ın yayınladığı bir ankete göre, Katalonya’da yeniden bölgesel bir seçim olması durumunda bağımsızlık karşıtları ile yanlılarının oy oranları birbirine oldukça yakın.

Sigma Dos tarafından 1.000 kişiyle görüşülerek yapılan ve Katalonya’nın bağımsızlığına karşı olan El Mundo gazetesinde yayınlanan ankete göre, bağımsızlık yanlıları yüzde 42.5, bağımsızlık karşıtları ise yüzde 43.4 oy oranına sahip.

‘Katalan lider seçimlere katılabilir’

İspanya hükümeti, görevden aldığı Katalan lider Puigdemont’un bölgesel seçimlere katılabileceğini açıklamıştı.

Madrid hükümeti sözcülerinden Íñigo Méndez de Vigo yaptığı açıklamada görevden alınmış olmasına rağmen Puigdemont’un Aralık’taki bölgesel seçimlerde katılabileceğini söyledi.

Reuters’a konuşan de Vigo, “Şundan kesinlikle eminim, eğer Puigdemont bu seçimlere katılırsa demokratik muhalefetini ortaya koyabilir” dedi.

De Vigo’nun açıklamaları, Katalan liderin Cumartesi günü yaptığı konuşmada Madrid hükümetinin kararları için ‘önceden planlanmış saldırı’ ifadesini kullanmasının hemen ardından gelmişti.

Previous post
Şırnak’ta ‘ölüm kuyuları’: İşsizlikle ölüm tehlikesi arasında tercihe zorlanmak
Next post
İstanbul için sağanak ve lodos uyarısı