Ana SayfaGüncelKatliamda yaşamını yitirenler anıldı: ‘Ankara Garı hiç bu kadar ağlamamıştı’

Katliamda yaşamını yitirenler anıldı: ‘Ankara Garı hiç bu kadar ağlamamıştı’

HABER MERKEZİ – 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler katliamın Ankara’da düzenlenen etkinlikle anıldı. Katliamda yaşamını yitiren Uygar Coşgun’un halası Fatma Durdu, katliamda yaşamını yitirenler için kaleme aldığı ve “Birçok  ziyarete tanıklık etti Ankara Garı. Ancak hiç bu kadar ağlamadı. Gar ağlıyor, yüzü gözü param parça” dizelerinin yer aldığı şiiri paylaşırken, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Çoşgun, “Adaletin gelmesi ve yitirdiklerimiz için hep beraber olmamız gerekiyor” dedi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısın ikinci yıldönümü.

Katliamda hayatını kaybedenler dün akşam Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Anmada sinevizyon gösterimi yapıldı ve barış balonları uçuruldu.

Anmaya, CHP milletvekilleri Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz, HDP milletvekilileri Mithat Sancar, Müslüm Doğan, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Pelin Bektaş, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, KESK Eş Genel başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, Türk Tabipleri Odası MYK üyesi Selma Güngör, Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgülü’nün yanı sıra İHD, 78’liler Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Ankara Dayanışma Akademisi’nden temsilciler katıldı.

Anmada katliamda kendisi gibi avukat olan eşi Uygar Çoşgun’u kaybeden ve katliam sonrası kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin başkanlığını sürdüren Avukat Mehtap Sakinci Çoşgun söz aldı.

‘Hep beraber olmamız gerekiyor’

Çoşgun, “Çoluk çocuk, yaşlı genç herkesin sahip çıkması gereken bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz bu sürecin neferlereyiz” dedi. 10 Ekim davasını takip etme çağrısında bulunan Coşgun, katliamda hayatını kaybedenler için hala bir anıt yapılmamasına tepki göstererek, “Adaletin gelmesi ve yitirdiklerimiz için hep beraber olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Anmada konuşan katliamda  yaşamını yitiren Mehmet Ali Kılıç’ın babası Kemal Kılıç ise “Devletin gözü önünde katliam yaşandı, 102 can öldü. Kamu görevlileri hiçbir sorumluluk üstlenmedi. Oysa IŞİD’i kollayan esas katilleri biz biliyoruz. Bu katliamı göz yuman kolluk görevlilerinin yangı önüne çıkarılmasını istiyorum” diye konuştu.

‘Ankara Garı hiç bu kadar ağlamamıştı’

Katliamda yaşamını yitiren Uygar Coşgun’un halası Fatma Durdu ise, Ankara Garı’nda hayatını kaybedenler için kaleme aldığı “Birçok  ziyarete tanıklık etti Ankara Garı. Ancak hiç bu kadar ağlamadı. Gar ağlıyor, yüzü gözü param parça” dizelerinin yer aldığı şiirini paylaştı.