Ana SayfaGüncelKayyum Safitürk’ün öldürülmesine ilişkin görülen davada 3 tahliye

Kayyum Safitürk’ün öldürülmesine ilişkin görülen davada 3 tahliye

HABER MERKEZİ – Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Muhammet Fatih Safitürk’ün bombalı saldırı sonrası hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın 4’üncü duruşmasında 3 kişi tahliye edildi.

Mardin’in Derik ilçesinde belediyeye kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk 10 Kasım 2016’da kaymakamlık binasına düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanmış, 11 Kasım’da hayatını kaybetmişti.

Safitürk’ün yaşamını yitirmesine ilişkin açılan davanın 4’üncü duruşması görüldü.

Aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 11’i tutuklu toplam 15 kişinin yargılandığı davanın duruşması dün ( 2 Ekim) Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

Duruşmada, tutuksuz Abdülkadir Deniz, Saime Ateş Mesutoğlu ile tutuklu Devran Aslan hazır bulundu.

Başka illerdeki cezaevlerinde tutuklu olan Tahsin Erdaş, Şerif Mesutoğlu, Mehmet Deniz, Nursel Eser, Ahmet Deniz, Fikret Bağı, Fikret Deniz, Vedat Erol, Zinet Erdaş ve Zuhal Dalçin ise SEGBİS sistemi üzerinde duruşmaya katıldı.

Duruşmada öncelikle Kaymakam Safitürk’ün yakın koruması polis Mehmet Karaman, Derik Mal Müdürü Vekili Beşir Ulusoy ve Mehmet Ali Gezgin’in beyanları dinlendi.

Ardından savunma yapan tutuklular haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti avukatların savunmalarının ardından duruşmaya kısa bir ara verdi.

Aranın ardından devam eden duruşmada tutuklu Zuhal Dalçin, Nursel Eser ve Zinet Erdaş’ın tahliyesine, tutuksuz Abdülkadir Deniz hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verildi.

Diğer tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer taleplerin reddine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 20 Kasım’a erteledi.