Ana SayfaGüncelKendilerinden haber alınamayan gazetecilerin darp edildiği, ardından gözaltına alındığı ortaya çıktı

Kendilerinden haber alınamayan gazetecilerin darp edildiği, ardından gözaltına alındığı ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – Hakkında haber yaptıkları müteahhit Şahin Yağar’ın yakınları tarafından darp edilen gazeteciler İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş’tan bugün öğlen saatlerinden sonra haber alınamamıştı. Yaralı halde şikayet için gittikleri emniyette  gözaltına alınan gazetecilerin, sağlık kontrolü için getirildikleri hastahanede  müteahhidin yakınları tarafından tekrar darp edildiği, verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Van’ın Erciş ilçesinde, hakkında haberyaptıkları Şahin Yağar isimli müteahhitin akrabaları tarafında darp edilen İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş’tan bugün öğlen saatlerinden sonra haber alınamamıştı.

Gazetecilerin şikayet için Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittikleri, burada gözaltına alındıkları öğrenildi.

Hastahanede ‘bir kez daha’ darp edildiler

MA’nın haberine göre emniyette ifadeleri alınan Yılmaz ve Akbaş, sağlık kontrolü için getirildikleri Erciş Devlet Hastanesi’nde müteahhitin akrabaları tarafından ‘bir kez daha’ darp edildi.

 

Darp esnasında burnu kırılan Yılmaz, şöyle konuştu:

Fotoğraflarımızı belgelerimizi çektik. Ardından orada bulunan Şahin Yağar’ın yanına giderek bilgi almak istedik. Yağar bize hakaret ederek, ‘HDP’liler alçaktır. Onların neden böyle haberlerini yapmadınız?’ diyerek yanındaki akrabalarına ve işçilerine, bizleri dövmesi için emir verdi. Erhan’la hakaretlere maruz kaldık. Orada baya darp edildikten sonra ilçe emniyetine şikayet için gittim. Emniyete şikayete giderken gözaltına alındım. Yağar’ı tehdit ettiğimi söyleyerek beni ve arkadaşımı gözaltına aldılar. Emniyet müdürü beni orada tehdit ederek cinsiyetçi küfürler etti. İfademiz alındıktan sonra bizi sağlık kontörüne götürdüler. Hastaneye giderken emniyetin kapısında elinde silah olan kişiler vardı.

Yılmaz’ın amcası: Polise gitmeme rağmen bilgi verilmedi

Gazeteci Yılmaz’ın amcası İshak Yılmaz olayla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğini ama bilgi alamadığını belirterek, “Olay saat 16:00’da yaşanmış. Ben 1 saat sonra polise gittim. Orada yeğenimi sordum. Fakat bana bilgi vermediler. Polisler, ‘Telefonu yanındaysa sizi ararlar’ dediler” şeklinde konuşmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasankeyf'te mücadeleden 'duygu belgeseli'ne: 'Suyun Ölüm Tarihi'nin gösterimi yapıldı
Sonraki Haber
Demirtaş’ın kitabına yasak: ‘Şifreli ve kontrolsüz haberleşmeye yol açabilir’