Ana SayfaDünyaKent Sivil Meclis’e bırakılacak: IŞİD’den kurtarılan Rakka’da özgürlüğün fotoğrafları

Kent Sivil Meclis’e bırakılacak: IŞİD’den kurtarılan Rakka’da özgürlüğün fotoğrafları

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için DSG tarafından yürütülen operasyon tamamlanarak kentin tamamında kontrol sağlandı. Kentin kurtuluşuna dair resmi açıklamayı DSG çatısı altında yer alan YPJ’nin yapması ve kentin bir gün sonra da Rakka Sivil Meclis’ine devredilmesi bekleniyor. IŞİD esaretinden kurtulan siviller ise sevinçlerini DSG’lilerle paylaşıyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ tamamlandı.

Dün kentin tüm denetimi DSG güçlerine geçmişti.

Son olarak Watani Hastanesi ve El Neim Meydanı çevresinde IŞİD’in döşediği mayınlar temizlenirken, kentin kurtuluşuna dair resmi açıklamayı DSG çatısı altında yer alan YPJ’nin İŞİD’in infazları gerçekleştirdiği ve “ölüm meydanı” olarak bilinen El Neim Meydanı’nda yapması bekleniyor.

Bu açıklamanın ardından bir gün sonra yapılacak açıklamada ise kentin Rakka Sivil Meclisi’ne devredilmesi planlanıyor.

Kentte 5 yıldır süren esaretin ardından kurtarılan siviller ise mutluluklarını operasyonu yürüten DSG’liler ile paylaşıyor.

IŞİD esaretinden kurtulan sivillerin sevinçleri operasyonu başından bu yana takip eden Mezopotamya Ajansı’ndan Nazım Daştan’ın objektifine böyle yansıdı:

 

 

Previous post
Peşmerge güçlerinin çekildiği Şengal’de son durum ve açıklamalar
Next post
Müftülere 'resmi nikah yetkisi' Meclis'te kabul edildi