Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Belediye başkanının ailesiyle uğraşmak faşist diktatörlüğün gereğidir

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanının ailesiyle uğraşmak faşist diktatörlüğün gereğidir

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Aileme kadar varan tehditler var” diyerek görevinden istifa eden Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bir belediye başkanının ailesiyle uğraşmak faşist diktatörlüğün gereğidir” diyerek seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla istifa etmesi vardı.

Şu ana kadar 101 belediye başkanının Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden alındığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sen bir belediye başkanının ailesine her türlü baskıyı nasıl yapıyorsun? Dün parti sözcümüz konuşmuş faşist diktatör deyince çok alınmış. Bir belediye başkanının ailesiyle uğraşmak faşist diktatörlüğün gereğidir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuya ilişkin kullandığı ifadeler şöyle:

Seçimle gelmiş Başbakan kulağından tutuyorlar istifa edeceksin diyorlar. Vatandaşın seçtiği belediye başkanları, istifa edeceksin diyorlar bir süre sonra lanet olsun deyip istifa ediyor. 101 belediye başkanını KHK ile görevlerinden aldılar ve yerlerine yeni belediye başkanları tayin ettiler. Şu anda nüfusun yüzde 41’i kendi seçtiği belediye başkanları tarafından yönetilmiyor. Bu darbe dönemlerinde olur.

Bir Allah’ın kulu çıkıp belediye başkanlarının istifaya zorlanması hukuki bir süreçtir desin. Etmezsen gereğini yapacağım diyorsun, şantaj ve tehdidin kullanıldığı bir hukuku düzeni var mıdır dünyada. Balıkesir Belediye Başkanı bir basın toplantısı yaptı. Sarayda oturan zata sesleniyorum; bir kişinin ailesini hangi ahlaki gerekçeyle suçlarsın. Sen bir belediye başkanının ailesine her türlü baskıyı nasıl yapıyorsun? Dün parti sözcümüz konuşmuş faşist diktatör deyince çok alınmış. Bir belediye başkanının ailesiyle uğraşmak faşist diktatörlüğün gereğidir.

Kimin raconunu kesiyorsunuz. Aileyi tehdit etmek mafyanın yöntemidir. Devletin makamında oturan mafya yöntemine başvuramaz. O koltuktan ayrılacaksın. Belediye başkanını bıraktın ailesiyle uğraşıyorsun. Her türlü şantajı tehdidi uyguluyorsun. Bu rezaletleri bitirelim diye demokrasinin namusunu koruyalım diye gel erken seçim yapalım dedik. Hodri meydan dedim, Bir daha söylüyorum Erdoğan açıkça milletin önünde hodri meydan diyorum. Benim söylediklerim onun çıkarınadır, hükümetin yararınadır.

Previous post
Feminist 'güzellik yarışması': Kadınlar beden ölçülerini değil kadına şiddetin boyutunu açıkladı
Next post
Bir çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bırakan antrenör tutuklandı