Ana SayfaBilim ve TeknolojiKoloni projesini açıklamıştı: Elon Musk, Mars’a seyahat için tarih verdi

Koloni projesini açıklamıştı: Elon Musk, Mars’a seyahat için tarih verdi

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz hafta ‘Mars’ta koloni kurulması’ ile ilgili açıklamalar yapan Tesla’nın kurucusu, SpaceX’in CEO’su Elon Musk, ‘Mars’a seyahat’ için tarih verdi.

Elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla’nın kurucusu, SpaceX’in CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz aylarda “Yapay zeka 3. Dünya Savaşı’na yol açabilir” söylemiyle gündeme gelmişti.

Musk geçtiğimiz hafta,seAy yüzeyinde bulunan dev bir gezegenler arası roketin sunumunu takipçileri ile paylaşan Musk, Mars üssünün tasarımını da görücüye çıkarmıştı, “Mars’a koloni kurmak için geliştirdiği proje”yi açıklamıştı.

“Ay Üssü Alfa” ve “Mars Kenti” adıyla paylaşılan karelerde gezegenler arası bir rokete de yer verilmişti.

“İnsansız versiyonlar 2022’de Mars’a gidecek”

NTV’nin haberine göre Reddit’te sosyal medya kullanıcılarının sorularını yanıtlayan Elon Musk, BFR’nin ilk kargo versiyonlarının (insansız) 2022 yılında Mars’a gideceğini de söyledi.

Musk söz konusu roketi, daha önce “Ay seyahatleri için de ideal bir araç” olarak nitelendirmişti.

Mars’a seyahat ve koloni kurmak fikri

Musk, 10 yıl içinde kamu-özel ortaklığıyla Mars’a insan göndermek ve 200 bin dolarlık bireysel bilet ücretini karşılayanlar için bu gezegende kendi kendine yetebilen bir şehir kurmak istediğini belirtmişti.

Bu konuda 10 milyar dolarlık yatırım öngörüldüğüne de değinen iş adamı Musk, yolculukta “yeni teknolojiler” ve “inovatif yapılar” kullanarak maliyetin düşürülmesi gerektiğini ifade etmişti.

Sahibi olduğu SpaceX’in BFR ve BFS araçları sayesinde insanoğlunun Kızıl Gezegen Mars’a inebileceğini anlatan Musk, “bu araçların saatte 100 bin kilometreden fazla hızla ilerleyeceğini ve aracın sıcaklığının bin 650 santigrat derecenin üzerine çıkacağını” kaydetmişti.

Musk, aynı konuşmasında uzay gemisinde yakıt olarak metan ve oksijen kullanılacağını dile getirmişti.