Ana SayfaÇalışma YaşamıKüsurat Yayınları’nın kadın çalışanı: Burak Aksak tarafından şiddete maruz bırakıldım

Küsurat Yayınları’nın kadın çalışanı: Burak Aksak tarafından şiddete maruz bırakıldım

HABER MERKEZİ – Küsurat Yayınları’nda stajyer olarak çalışan Ayşe Gülen Eyi, yayınevinin kurucusu Burak Aksak tarafından sözlü taciz ve şiddete maruz bırakıldığını söyledi. Kendisinin 4 aydır sigortasız olarak çalıştırıldığını belirten Eyi, Aksak hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Küsurat Yayınları’nda 4 aydır stajyer olarak çalışan Ayşe Gülen Eyi, yayınevinin kurucusu ve yazar Burak Aksak tarafında şiddete maruz bırakıldığını ifade etti.

Eyi, maruz kaldığı şiddeti ve hakareti kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

Konuya ilişkin Gazete Karınca‘ya konuşan Eyi, ‘Dünyaya Kafa Tutan Kadınlar’ adlı bir kitap projesi için metinler yazdığını ve bu nedenle adının kitabın künyesinde yer almasını talep ettiğini söyledi.

Künye konusu nedeniyle bir tartışmanın başladığını ve Burak Aksak’ın öfkeli bir şekilde içeri girerek üzerine yürüdüğünü kaydeden Eyi, yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘Ne bu künye muhabbeti, siz neyin derdindesiniz? Sen kendini ne sanıyorsun kızım’ dedi. ‘Benimle böyle konuşamazsınız’ dediğimde ise ‘S… git bırak elindekileri, defol’ dedi. Sonrasında künyede kendi adının yer almasını isteyen diğer arkadaşıma da ‘bu tavrı onaylamıyorsan sende s…git’ dedi.

Kitabın 100 kadının biyografisinden oluştuğunu bildiren Eyi, biyografilerden yaklaşık 25’ini kendisinin yazdığını ve bu nedenle künyede adının yer alması isteğinin gayet normal olduğunu söyledi.

Aksak’ın tepkisi üzerine kitap üzerinde beraber çalıştıkları diğer editör ile birlikte metinleri çekeceklerini söylediklerini belirtti. Eyi, 4 aydır sigortasız olarak çalıştırıldığını ve bunun bir suç olduğunu söylediğini de ekledi.

Eyi, Aksak’ı maliyeye şikayet edeceğini söylediğini ve ardından itilerek yayınevinden atılmaya çalışıldığını ifade etti.

Mobbing ve şiddet

Ayrıca stajyer olarak çalıştığı halde fazlaca iş yükünün olduğunu belirten Eyi, hiç görevi olmadığı halde Aksak’ın kendisini ‘Kitap çıkartamıyorsun’ diyerek mobbinge maruz bıraktığını ifade etti.

Biyografileri internet üzerinden derlemeye zorlandıklarını ancak buna rağmen kitapta hiç okumadıkları dökümanların ‘kaynakça’ olarak gösterildiğini söyledi.

Mobbingin sistematik olduğunu ve buna sadece kendisinin maruz kalmadığını belirten Ayşe Gülen Eyi, kendisi dahil 3 editörün daha istifa ettiğini söyledi.

Ayşe Gülen Eyi, bugün avukatı Efkan Bolaç ile birlikte savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağını hem de Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SGK) giderek sigortasız çalıştırıldığı için şikayetçi olacağını dile getirdi.

Aksak: Yasal yollara başvuracağım

Gazete Duvar’a konuşan Burak Aksak ise iddiaları yalanlayarak yasal yollara başvuracağını ve konuyla ilgili yasal yollara başvuracağını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kimlikleri, işleri, 'hakları' yok: Devlet sorunlarını çözmüyor ama mültecilerden para alıyor
Sonraki Haber
Nobel Barış Ödülü sahibini buldu