Ana SayfaGüncelLGBTİ’leri tehdit eden Kürşat Mican davası ertelendi

LGBTİ’leri tehdit eden Kürşat Mican davası ertelendi

HABER MERKEZİ – ‘Onur Haftası’nı hedef göstererek LGBTİ’leri tehdit eden İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican’a açılan dava ertelendi.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, daha önce de LGBTİ’lere yönelik nefret söylemleri nedeni ile 2 davası bulunmasına rağmen bu seneki Onur Yürüyüşü’nü “Devlet izin verse biz vermeyeceğiz” sözleri ile tehdit etmişti.

LGBTİ’leri hedef göstererek tehdit eden Mican hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” maddesi üzerinden iddianame hazırlanmıştı.

Kürşat Mican’a açılan davanın ikinci duruşması Kartal’daki İstanbul Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Duruşmada ifade veren Mican, açıklamayı şahsı adına yaptığını Alperen Ocakları adına yapmadığını iddia ederek, “Devlet izin vermediği halde zorla yürümüşler. Devlet bizim için her şeydir. Milletimizin tüm hassasiyetini dengesini gözetmek inançlarını, değerlerini korumak zorundadır. Bu çerçevelerle toplumu yönetmek zorundadır. Marjinal ahlaksız bir grup çıkıyor böyle şeyler yapıyor. Bizim şehitlerimiz var” ifadelerini kullandı.

Mican, mahkeme sorgusunda yanıt vermemesi üzerine avukatı yazılı beyan için süre talep etti.

Müşteki avukatı Eren Keskin, cinsiyet kimliğinin kişinin tamamen özgürlüğüyle ilgili uluslararası hukuk tarafından güvenceye alındığını vurgulayarak “Düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırı şiddettir. Sanığın yaptığı tehditle kalmamış fiile de dökmüştür. İşkenceden yargılandı, defalarca şiddet çağrısı yapmıştır. Düşüncelerini ifade ettikleri için gazeteciler içeride ama Alperen Ocakları denilen suç örgütü ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor” dedi.

Avukat Keskin, Mican’ın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme, Kürşat Mican hakkında istenen tutuklama ve adli kontrol talebini reddederek, duruşmayı 14 Aralık’a erteledi.

İlk duruşma

Mican hakkında görülen davanın birinci duruşmasında sanık avukatı da davaya katılmamış, ancak Alperen Ocakları üyesi olan ve BBP rozetleri taşıyan altı kişi, duruşmayı izlemek için mahkemeye gitmişti.