Ana SayfaGüncelMersin’de gözaltına alınan avukatlar serbest bırakıldı

Mersin’de gözaltına alınan avukatlar serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Mersin’de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan aralarında KHK ile kapatılan ÇHD Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş ve İHD Mersin Şube Sekreteri Özgür Çağlar’ın da bulunduğu 7 avukat serbest bırakıldı.

Mersin’de 3 Ekim günü sabah saatlerinde haklarında yakalama kararı çıkarılan ve evleri, büroları basılarak gözaltına alınan 7 avukat dün gece emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube sekreteri Özgür Çağlar ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş’ın da bulunduğu 7 kişi avukat kimliklerinden dolayı emniyette ifade vermedi.

Emniyette avukatlara “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla işlem yapıldı.

Savcılıkta ifade veren avukatların sosyal medya paylaşımları, müvekkilleri ile yaptıkları görüşmeler, katıldıkları basın açıklamaları ve ev ile bürolarında yapılan aramalarda bulunan kitaplar delil olarak gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla ifadeleri alındı.

İfadelerin ardından 7 avukat “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla adli kontrol şartıyla sorgu hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikte de ifadeleri alınan avukatlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Mersin’de 3 Ekim’de avukatlara yönelik düzenlenen operasyonda İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Sekreteri Özgür Çağlar, avukatlar Mehmet Altundaş, Bedri Kuran, Ali Bozan, Rıza Oğuz ve Sebahat Gençtarih’in ev ve işyerlerine baskın yapılmıştı.

Avukatların bürolarındaki iletişim araçları ile onlarca dosyaya el konulmuştu.

Polis tarafında yapılan aramalar sonrasında Gençtarih, Kuran ve Bozan gözaltına alınarak Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüş, adresinde bulunamayan Onur Kale ise kendisi Emniyete gitmişti.

Şehir dışında olan İHD Mersin Şube Sekreteri avukat Özgür Çağlar, ÇHD Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş ve avukat Rıza Oğuz ise 4 Ekim’de ifade vermek üzere gittikleri savcılıkta gözaltına alınmışlardı.