Ana SayfaGüncelMersin’de polis servis aracına bombalı saldırı

Mersin’de polis servis aracına bombalı saldırı

HABER MERKEZİ – Mersin’de polis aracının geçişi sırasında bir patlama meydana geldi. Patlama 17’si polis 18 kişi yaralandı. RTÜK tarafında bombalı saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Mersin’in Yenişehir Mahallesi Okan Merzeci Bulvarında polis aracının geçişi sırasında saat 17:20 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Polisleri taşıyan servis aracına yönelik olduğu belirtilen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Saldırıda 17’si polis 18 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralılar Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Toros Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen inceleme ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine alırken patlayan motosikletin parçaları tek tek incelendi.

Mersin Valiliği ayrıca yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ve patlamaya ilişkin çok yönlü araştırmanın sürdüğünü kaydetti.

Hükümetten ilk açıklama

Bombalı saldırıya ilişkin hükümet kanadından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi.

TBMM Genel Kurulu’nda saldırıyla ilgili konuşan Bozdağ, “Olayda yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Yaralıların sayısı net olmadığı için bunu paylaşmak istemiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi her şekilde her şartta etkili bir şekilde devam edecektir. Türkiye’nin terörle mücadelesi sürecektir” dedi.

RTÜK’ten yayın yasağı

RTÜK’ün internet sitesinden yapılan açıklamada, Mersin 1. Sulh Ceza Hakimliğinin polis servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili kararıyla yayın yasağı getirildiği kaydedildi.