Ana SayfaPolitikaMüftülere nikah yetkisi verilmesini öngören tasarı komisyonda kabul edildi

Müftülere nikah yetkisi verilmesini öngören tasarı komisyonda kabul edildi

HABER MERKEZİ – Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesini öngören yasa tasarısı tüm tepkilere rağmen Meclis alt komisyonda görüşülerek kabul edildi.

Kadınların tepkisiyle karşılaşan ve tartışma yaratan il ve ilçe müftülerini de evlendirme memurları arasına ekleyen “Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” dün İçişleri Komisyonu’nda görüşülmüştü.

Dün yaşanan tartışmalar üzerine tasarı Meclis alt komisyona gönderilmişti.

Ekmek ve Gül’e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Şenal Sarıhan bugün saat 11.00’de toplanan alt komisyonda yasa tasarısında yer alan, özellikle de müftülere nikah yetkisi verecek madde hakkında itirazlarını dile getirdiklerini, itirazlara rağmen AKP’li üyelerin oylamaya başladığını ve tasarıda yer alan ilk 6 maddenin, yani 6. madde olan müftülere nikah yetkisi verilmesini kapsayan maddenin de değişiklik yapılmadan oylanarak kabul edildiğini aktardı.

Komisyonda diğer maddeler de görüşülmeye devam ediliyor.

Maddelerin oylama işleminin tamamlanması durumunda tasarı yarın (5 Ekim) tekrar İçişleri Komisyonunda gündeme gelecek ve burada da oylanınca Meclis Genel Kuruluna gönderilecek.