Ana SayfaToplumsal CinsiyetMüftülük yasasına karşı Meclis’te buluşan kadınlara müdahale: 11 kişi gözaltında

Müftülük yasasına karşı Meclis’te buluşan kadınlara müdahale: 11 kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Bugün görüşülmesi beklenen müftülere nikah yetkisi verilmesine ilişkin yasa tasarısını protesto etmek için Meclis önünde bir araya gelen kadınlara polis biber gazı ile müdahale etti, çok sayıda kadını gözaltına aldı.

Kadınların tepkisiyle karşılaşan ve tartışma yaratan, il ve ilçe müftülerini de evlendirme memurları arasına ekleyen “Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” geçtiğimiz haftalarda İçişleri Komisyonu’nda kabul edilmişti.

Bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen tasarıya karşı bir araya gelen kadınlar Meclis binası önünde açıklama yapmak istedi.

Polis, “Bu yasa Meclis’ten geçmeyecek, kadınlar izin vermeyecek” sloganıyla açıklamaya hazırlanan kadınlara müdahale etti.

Aralarında Ankara Kadın Platformu üyelerinin de bulunduğu kadınlara biber gazı ile müdahale eden polis 11 kadını gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kadınlar arasında Ankara Kadın Platformu’ndan Gülşah Öztürk, Nebiye Merttürk, Ayşen Ece Kavas, Meziyet Yıldız, Buse Uçar, Selda Alpay, Tülay Devrim, Melike Ada ve Aysun Gençtanır da bulunuyor.

Kadınlar polise “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Tasarıya karşı kadınlar nöbette

Öte yandan yüzden fazla kadın ve LGBTİ örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Bu Yasalar Böyle Geçmez Kampanya Grubu bugün müftülük yasasına karşı tüm kadınları nöbete çağırdı.

Kadınlar bugün müftülük yasasına karşı nöbette: İtirazımızı yükseltelim

Previous post
Koloni projesini açıklamıştı: Elon Musk, Mars'a seyahat için tarih verdi
Next post
Ayhan Bilgen yeniden HDP Sözcüsü oldu