Ana SayfaGüncelMuğla’da çıplak aramayla gözaltına alınanların 7’si de tutuklandı

Muğla’da çıplak aramayla gözaltına alınanların 7’si de tutuklandı

HABER MERKEZİ – Muğla’da darp edilerek, çıplak bir şekilde asfalta yatırılan ve fotoğrafları çekildikten sonra gözaltına alınan 7 kişi “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

Muğla’nın Ortaca ve Seydikemer bölgesinde 4 Ekim’de çıplak bir şekilde asfalta yatırılan ve fotoğrafları çekildikten sonra gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü dün emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

İsmail Bozdağ, Mustafa Yiğiner ve kuzeni Adnan Yiğiner çıkartıldıkları mahkeme tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

Üç kişinin tutuklanmasının ardından Ekrem Altay, Velat Asan, Veysi Şengil ve Mehmet Can Yiğiner de bugün adliyeye sevk edildi.

Savcılığa çıkarılan Ekrem Altay, Velat Asan, Mehmet Can Yiğiner ve Veysi Şengil ifadelerinin ardından “Örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla Muğla 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikte savunmaları istenen Ekrem Altay ve Velat Asan, gördükleri işkence ve uygulamalar nedeniyle susma haklarını kullanacaklarını beyan etti.

Altay ve Asan’ın avukatları Günfer Karadeniz, müvekkillerinin gözaltına alındıkları sırada çıplak fotoğraflarının çekilerek teşhir edilmelerini protesto etmek için susma haklarını kullandıklarını iletti. Karadeniz, adil bir yargılama ortamı oluştuğunda müvekkillerinin konuşacağını beyan etti.

Mahkeme Altay, Asan, Şengil ve Yiğiner hakkında “kuvvetli suç şüphesi olduğu, kaçma şüpheleri oldukları ve adli kontrol şartı uygulamasının yetersiz olacağı” gerekçesi ile “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmalarına karar verdi.

Böylelikle çıplak fotoğrafları teşhir edilen 7 kişinin tamamı tutuklanmış oldu.

Gözaltındakilerle emniyette görüşen avukat Günfer Karadeniz, gözaltındakilerin vücutlarında kırık ve morlukların olduğunu ve emniyette de çıplak bir şekilde tutulduklarını açıklamıştı.