Ana SayfaGüncelMuğla’da çıplak aramayla gözaltına alınmışlardı: Emniyet 4 gün sonra aileleri aradı

Muğla’da çıplak aramayla gözaltına alınmışlardı: Emniyet 4 gün sonra aileleri aradı

HABER MERKEZİ – Emniyet, Muğla’da darp edilerek, çıplak bir şekilde asfalta yatırılan ve fotoğrafları çekildikten sonra gözaltına alınanların yakınlarını aradı. Bu vesileyle gözaltına alınanların farklı farklı yerlerde tutulduğu öğrenildi.

Muğla’da darp edilip çırılçıplak soyulan, ters kelepçe ile yere yatırılarak gözaltına alınan 7 kişinin halen gözaltında olduğu ve ailelerinin Emniyet’ten aranarak, yakınlarının gözaltında olduğu bilgisini paylaştığı öğrenildi.

Emniyetin aradığı isimlerden biri de kardeşi gözaltında olan Adil Altay.

Fotoğraflarda görülen kır saçlı, çıplak şekilde asfalta yatırılan kişinin kardeşi olduğunu belirten Altay, telefonla arandıklarını ve kardeşinin gözaltında olduğunun kendisine bildirildiğini belirtti.

Avukatların kardeşi ile görüşme yapmasını beklediklerini söyleyen Altay, gözaltına alınanların farklı farklı yerlerde tutulduğu bilgisini de verdi.

Altay, kardeşinin Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğunu, diğer gözaltına alınanların ise kentteki diğer ilçe müdürlüklerine dağıtıldıklarını belirtti.

Ne olmuştu?

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde jandarma ve polisin ortak düzenlediği operasyonda yedi kişi üzerlerindeki elbiseler çıkartıldıktan sonra yüz üstü yere yatırılıp elleri bağlanarak gözaltına alınmıştı.

4 Ekim’de yaşanan olayda, yere yatırılarak çırılçıplak soyulan kişilerin fotoğrafları çekilerek sosyal medyada paylaşılmış, yoldan geçmekte olan vatandaşlara gösterilmek amacıyla gözaltına alınan kişiler, Seydikemer-Kaş yolunun üzerinde uzunca bir süre çıplak bir şekilde bekletilmişti.

Daha sonra karakola götürülen yedi kişinin çıplak fotoğrafları tekrar çekilmiş ve sosyal medyada paylaşılmıştı.

Fotoğrafları çeken ve paylaşan kişilerin, İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik güçlerine mensup olduğu basına yansımış, söz konusu ters kelepçe ve işkence görüntüleri kamuoyunda tepkiye yol açmıştı.

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, konuyu İçişleri Bakanlığı’na sormuş, şu soruya da yanıt istemişti: “Gözaltına alınarak işkence ve kötü muamele gören şahıslar ne ile suçlanmaktadır? Söz konusu araçlar bir istihbarat üzerine mi durdurulmuştur? Gözaltına alınan kişilerin kimlik bilgileri nelerdir? Gözaltı işlemi sonrasında söz konusu şahısların üzerinden silah veya benzeri mühimmat çıkmış mıdır?”


HDP Muğla’daki ‘çıplak arama ve teşhiri’ sordu: Fotoğrafları kim basına gönderdi, gözaltına alınanlar kimler?

Previous post
Rakka’da sona doğru: Kentin kurtarılmasına üç nokta kaldı
Next post
Oktay Etiman şiirler eşliğinde defnedildi