Ana SayfaGüncelMuğla’da çıplak aramayla gözaltına alınmışlardı: ‘Kaburgalarını kırmışlar, yüzleri tanınmayacak halde’

Muğla’da çıplak aramayla gözaltına alınmışlardı: ‘Kaburgalarını kırmışlar, yüzleri tanınmayacak halde’

HABER MERKEZİ – Muğla’da darp edilerek, çıplak bir şekilde asfalta yatırılan ve fotoğrafları çekildikten sonra gözaltına alınanlar 4 gün sonra avukatlarıyla görüşebildi. Avukat Gülfer Karadeniz, gözaltındakilerin vücutlarında kırık ve morlukların olduğunu belirtti. Karadeniz polisin gözaltındaki kişilere “Cumhurbaşkanı’na suikast davası için geldikleri” yönünde bir dayatmada bulunduğunu söyledi.

Muğla’da darp edilip çırılçıplak soyulan, ters kelepçe ile yere yatırılarak gözaltına alınan 7 kişiden Veysi Şengil ve Ekrem Altay aradan geçen dört günün ardından avukatlarıyla dün görüşebildi.

Görüşmeyi gerçekleştiren avukat Gülfer Karadeniz, gözaltındakilerin ayaklarında ayakkabı bile olmadan hücrelerde tutulduklarını söyledi.

Müvekkillerinin çıplak bir şekilde asfalta yatırılırken çekilen fotoğraflarının iddia edilenin aksine yoldan geçenler tarafından değil medyaya servis edilmesi için jandarma özel harekat timleri tarafından çekildiğini söyledi.

Gözaltına alınanların vücutlarında kırık ve morluklar olduğunu belirten avukat Karadeniz şunları söyledi:

Ekram Altay’ın üzerinde ciddi işkence izleri var. Yüzünde yok, ama kaburgalarında var. Hatta kaburgalarındaki ağrılarından dolayı götürülüp hastanede iğne de yapılmış. Herhangi bir ifadeleri söz konusu değil. Ancak polisin Suriye’den eylem yapmak için gemi ile geldikleri yönünde bir iddiası var. Cumhurbaşkanına suikast davası için geldikleri yönünde bir iddia var, şu anda buna ilişkin bir ifade yok. Ancak onlara dayatılan bu.

Veysi Şengil’in gözünde bir ekinoz var. Yara var. Diğer gözünde de bir morluk var, gözünün altında kırık burnunda da kırık var. Kaburgalarına çok yoğun tekmeler atılmış. Kaburgalarında kırık var. Üstlerinde olanları almalarının ardından yine de üstlerinin soyulduğunu söylediler. Jandarma Özel Harekat’ın videoları çektiklerini söylediler. Sivil kimse olmadığını da söylediler. Görüştüğüm kişiler 4 kişi ile birlikte olduklarını söyledi.

Karadeniz, gözaltında tutulan diğer 3 kişinin isimlerinin ise Adnan Yiğien, Mustafa Yiğien ve İsmail Bozdağ olduğunu ve üçünün de yüzlerinin tanınmayacak halde olduğunu kaydetti.


Muğla’da çıplak aramayla gözaltına alınmışlardı: Emniyet 4 gün sonra aileleri aradı


 

Previous post
Rapçi Nelly cinsel saldırıdan tutuklandı
Next post
OHAL'de cezaevleri: Silivri'de Kürtçe savunmalara el konuluyor