Ana SayfaBilim ve TeknolojiNASA’dan 9. Gezegen açıklaması: Dünya’dan on kat büyük, kanıtlarımız var

NASA’dan 9. Gezegen açıklaması: Dünya’dan on kat büyük, kanıtlarımız var

HABER MERKEZİ – NASA, Dünya’nın on katı büyüklüğe sahip Güneş Sistemi’nin karanlık dış uçlarında bulunan şu ana kadar keşfedilmemiş dokuzuncu bir Gezegen olabileceğini açıkladı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş Sistemi’nin karanlık dış uçlarında yer aldığı düşünülen 9. Gezegen’e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu gezegenin henüz bulunamadığını ancak varlığına ilişkin önemli kanıtlar olduğunu belirten NASA, bilim insanlarının bunu 5 kanıt ile anlattığını kaydetti.

Bu ipuçlarından biri 9. Gezegen’in Kuiper Kuşağı’ndaki gök cisimleri üzerindeki çekim etkisi ile alakalı.

Dünyanın on katı büyüklükte bir kütleye sahip olduğu tahmin edilen Gezegen’in Neptün’ün güneşe olan uzaklığının yirmi katı uzaklığında olduğunu ifade edildi.

‘Görmezden gelirsek daha fazla sorun çıkacak’

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde çalışan astrofizikçi Konstantin Batygin, ‘Planet X’ olarak da anılan bu Gezegen hakkında şunları söyledi:

Eğer bu kanıtlara rağmen Planet Nine gezegenini görmezden gelirsek, karşımıza daha fazla sorun, çözmemiz gereken daha fazla bulmaca çıkıyor. Bulduğumuz 5 kanıtı da açıklığa kavuşturmamız gerekiyor böyle bir durumda.

Konuya ilişkin araştırmalar sürerken Hawaii’deki Mauna Kea Gözlemevi’nde bulunan Subaru Teleskobu bunun için kullanılıyor.

Previous post
Duruşmaya 4 gün kala: Nuriye Gülmen savcıya ifade vermeyi reddetti
Next post
MGK'den OHAL'in uzatılması ve Kürdistan Bölgesi'ne yaptırım tavsiyesi