Ana SayfaDünyaNATO’dan Türkiye ve ABD’ye ‘vize krizi’ çağrısı

NATO’dan Türkiye ve ABD’ye ‘vize krizi’ çağrısı

HABER MERKEZİ – ABD ve Türkiye arasındaki ‘vize krizi’ne ilişkin konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve ABD’ye ‘oturup konuşarak krizi çözmeleri’ çağrısında bulundu.

ABD ve Türkiye arasındaki ‘vize krizi’ sürerken NATO’dan da bir açıklama geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, krize ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD’ye ‘oturup konuşarak krizi çözmeleri’ çağrısında bulundu.

Stoltenberg, “NATO’nun iki kilit müttefikinin” yaşanan krize çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

Sputnik’in AFP’den aktardığı habere göre Stoltenberg, “Ben ABD ve Türkiye’ye sadece oturup çözüm bulmaları çağrısında bulunuyorum. Çünkü birlikte yakın bir şekilde çalışabiliyor olmamız birlik içi önemli, özellikle o bölgede. Çünkü Türkiye, terörle mücadele için kilit önem taşıyor” dedi.

Ne olmuştu?

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, “Gülen cemaati ile ilişkisi olduğu” iddiası ile tutuklanmasının ardından ABD, 8 Ekim’de Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu” duyurmuştu.

ABD’nin bu açıklamasının hemen ardından Türkiye de benzer bir açıklama yaparak, ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.




Önceki Haber
Oxford Üniversitesi’nden gazetecilere kurs programı: '2020’lerde gazetecilik nasıl olacak?'
Sonraki Haber
Darp edilmiş, 'disiplin cezası' verilmişti: Tutuklu gazeteci Alayumat’a şimdi de sürgün