Ana SayfaGüncelOHAL Komisyonu yetkilileri: Gülmen ve Özakça’nın dosyası öne alınabilir

OHAL Komisyonu yetkilileri: Gülmen ve Özakça’nın dosyası öne alınabilir

HABER MERKEZİ – OHAL Komisyonu yetkilileri, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın dosyalarına öncelik verilebileceğini bildirdi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için tam 213 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça OHAL Komisyonu’na başvurmuştu.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Komisyon’a başvuran eğitimciler için yeni bir gelişme yaşandı.

OHAL Komisyonu yetkilileri, Gülmen ve Özakça’nın dosyasının öne alınabileceğini, komisyonun öncelik sırasının belirlenmesiyle ilgili sınırlayıcı bir hükmün olmadığını dile getirdi.

Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Selami Turabi de itiraz dosyalarının hangi sıra ile ele alınacağı sorusuna, “Böyle bir sıra ile ilgili hüküm yok. Komisyonun taktirindedir” dedi:

OHAL Komisyonu ülkenin gündemini ilgilendiren önemli konularda dosyayı öne alabilme yetkisine sahip. Komisyonun takdirindedir. Komisyon gündemini belirleme yetkisi komisyon başkanına ait. Gerekçesinin sunulması kaydıyla öne alabilir.

İkilinin avukatı Selçuk Kozağaçlı, OHAL Komisyonu’nun iki eğitimcinin işe iadesi konusunda karar vermesi halinde açlık grevinin sonlandırılabileceğini söylemişti.


Gülmen’e banyo izni yok, tuvalete dahi gidemiyor: ‘Başımda sürekli bir kolluk kuvveti var’