Ana SayfaGüncelOktay Etiman şiirler eşliğinde defnedildi

Oktay Etiman şiirler eşliğinde defnedildi

HABER MERKEZİ – 68 kuşağının önemli isimlerinden yazar, çevirmen ve yayıncı Oktay Etiman’ın cenazesi şiirler eşliğinde Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

68 kuşağının önemli isimlerinden, TKHP-C’nin kurucularından, yazar, çevirmen ve yayıncı Oktay Etiman, 5 Ekim’de hayatını kaybetmişti.

Oktay Etiman’ın kendi anlatımıyla Adana yılları, cezaevi zamanları

THKP-C içinde Mahir Çayan ve mücadele arkadaşları ile eylemlere katılan,  infaz hükümleri ile ömrünün 14 yılını cezaevinde geçirmiş olan yazar Oktay Etiman’ın cenazesi,  Kocatepe Cami’ndeki törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Şiirler, türküler ve sloganlar eşliğinde yapılan cenaze törenine milletvekillerinin yanı sıra birçok dernek, sivil toplum örgütü, parti temsilcisi ve yurttaş katıldı.

Defin işleminin ardından Mülkiyeliler Birliği’nde Etiman için taziye kuruldu.

“Anısı kuşaklar boyu yaşayacak”

Cenazede konuşan eski Dev-Genç Başkanı ve HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, şu ifadeleri kullandı:

Burada bizim kuşağımızın yüz akını, cesaret abidesini uğurluyoruz. Tek üzüntüm Etiman’ı kaybetmek değil. Her şeye inat devrimci kalma duygusunu taşıyan nadir, insanlardan birini daha kaybettiğimiz için üzgünüz.

“Oktay çok ağır işkencelerden geçti ancak hiç bir zaman başını eğmedi” diyen Kürkçü, “Ancak o hiç kendini anlatmadı, mütevaziliğini hiçbir zaman kaybetmedi. Oktay ile birlikte yaşamak, mücadele etmek onurdur. Şimdi ondan ayrılıyoruz ama anısı kuşaklar boyu yaşayacak” diye konuştu.