Ana SayfaDünyaOkyanusta kaybolmuşlardı: İki denizci kadın ve köpekleri 5 ay sonra bulundu

Okyanusta kaybolmuşlardı: İki denizci kadın ve köpekleri 5 ay sonra bulundu

HABER MERKEZİ – Pasifik Okyanusu’nda kaybolan ve aylardır kendilerinden haber alınamayan iki denizci kadın ve köpekleri, beş ay sonra ABD Deniz Kuvvetleri tarafından kurtarıldı.

Jennifer Appel ve Tasha Fuiaba isimli denizci kadınlar ile köpekleri Pasifik Okyanusu’nda kaybolduktan 5 ay sonra bulundu.

BBC Türkçe’nin haberine göre iki kadın, Japonya’nın 900 kilometre güney doğusunda beraberlerindeki köpekleri ile kurtarıldı.

Kurtarma anları ABD Deniz Kuvvetleri tarafından görüntülendi ve Youtube üzerinden paylaşıldı.

Jennifer Appel isimli denizci o anları, “Hayatımız kurtuldu. Yaşadığım tam bir rahatlamaydı” diye anlattı.

Beş ay süresince hayatta kalabilmelerinin, yanlarına bir yıl yetecek kadar yiyecek almaları ve su arıtıcı taşımaları sayesinde olduğu açıklandı.

Okyanus’ta beş ay

Denizci kadınlar köpekleriyle birlikte Hawaii’den Tahiti’ye doğru 3 bin 200 kilometrelik yolculuk için beş ay önce yola koyulmuştu.

Denizciler, teknenin motorunun Mayıs ayındaki bir fırtınada bozulmasına rağmen yola yelkenle devam etme kararı almış ancak burada da işler yolunda gitmemişti.

Tahiti’ye varmayı planladıkları süreyi iki ay aşınca, yardım çağrısı yapma kararı almışlardı, ancak bir deniz aracının yardım sinyalini yakalaması da aylar sürmüştü.

Son olarak bir Tayvan balıkçı teknesi tarafından tespit edilen yardım çağrısı ABD Deniz Kuvvetleri’ne iletilmişti.