Ana SayfaGüncelOrhan Eskiköy’ün yazıp yönettiği “Taş” vizyona girdi

Orhan Eskiköy’ün yazıp yönettiği “Taş” vizyona girdi

HABER MERKEZİ –  “İki Dil Bir Bavul” ve “Babamın Sesi” filmlerinin ödüllü yönetmeni Orhan Eskiköy’ün son filmi “Taş”, gösterime girdi.

“İki Dil Bir Bavul” ve “Babamın Sesi” filmlerinin ödüllü yönetmeni Orhan Eskiköy’ün hem senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı son filmi “Taş” 12 Ekim’de (bugün) vizyona girdi.

Türkiye’de ilk kez İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Altın Lale Yarışması’nda seyirci önüne çıkan film, Adana Film Festivali’nde ‘en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü’nü, Ankara Film Festivali’nde ise ‘en iyi görüntü yönetmeni ödülü’nü aldı.

MA’nın haberine göre senarist ve yönetmen Eskiköy ve Armağan Lale’nin yapımcılığını üstlendiği “Taş”, çocukların bir anda ortadan kaybolduğu ıssız bir dağ köyünde geçiyor ve 20 yıl sonra köye gelen bir gencin yarattığı gizemin peşine düşen fantastik bir dramı anlatıyor.

“Filmlerimin arasında bir bağ var”

Filmlerinin arasında bağ olduğunu söyleyen yönetmen Eskiköy, şöyle konuştu:

Bunu bazen bir fikirsel bağ olarak, bazen de bir duygunun devamı olarak görebilir izleyici. “İki Dil Bir Bavul” ile “Babamın Sesi” arasında şöyle bir bağ kurmak istemiştim: Hikâyesini anlattığımız çocuklar büyüdüklerinde nasıl bireyler oluyorlar? Yeni filmim “Taş”ta ise “Babamın Sesi”nde kendisinden haber alınamayan Hasan eve dönerse ne olur? Sorusunun peşine takıldım. Döndüğünde geride bırakmış olduğu ailesiyle bir ilişki kurabilir mi?

Filmi siyah beyaz çeken Eskiköy, “Filmin siyah beyaz olmasını da içeriğini desteklemek için tercih ettim. Genel olarak filme yayılan ikilikler üzerine kafa yorarken, sonradan gelen bu tercihin ne kadar yerinde olduğunu perdede gördüğümde fark ettim” diye konuştu.