Ana SayfaGüncelOsman Kavala’nın gözaltı nedeni belli oldu

Osman Kavala’nın gözaltı nedeni belli oldu

HABER MERKEZİ – Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da partisinin grup toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala, Antep’te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü 18 Ekim günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

Kavala’nın gözaltı süresinin 7 güne uzatıldığı da belirtilmişti.


Osman Kavala’nın gözaltı süresi 7 güne uzatıldı


Sivil toplum kuruluşlarına (STK) destek vermesiyle tanınan Osman Kavala’nın 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

DHA aynı soruşturma kapsamında, ABD Konsolosluk görevlisi Metin Topuz ile Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Şaban Kardaş ve MİT TIR’ları dosyasının sanıklarından Bayram Andaç ve Muharrem Gözüküçük’ün de yer aldığını yazdı.

Erdoğan: Bağlantıları çıkıyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kavala’yı üstü kapalı bir şekilde itham ederek, şunları söyledi:

FETÖ ile irtibatı sebebiyle birisini gözaltına alıyorsunuz. Diplomatik dokunulmazlığı var diye telefonuna sahip çıkıyorlar. Böyle bir şey yok. Belki yutarlar diye buradan giriyorlar. Kime, neyi yutturuyorsunuz? Başkonsolosluktan çıkanla STK mensubu dedikleri, Türkiye’nin kızıl Soros’u dedikleri kişinin bağlantıları çıkıyor ortaya. Taksim olaylarının arkasında bakıyorsunuz, aynı kişi var. Belli yerlere ciddi manada kaynak aktarımının arkasında bunları görüyorsunuz.


Kavala ile aynı soruşturma kapsamında ORSAM Başkanı Şaban Kardaş da gözaltına alındı


Osman Kavala kimdir?

Sivil toplum çalışmalarıyla bilinen Kavala, 1957 Paris doğumlu.

İstanbul Robert Lisesi’ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa’da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

TESEV Yönetim Kurulu’nda da yer alan Kavala,  Açık Toplum Enstitüsü’nde Danışma Kurulu üyesi ve Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi.

Previous post
Yürüyüşleri OHAL'le yasaklanan cam işçileri bugün kararlarını açıklayacak
Next post
Okul servislerine ilişkin yeni düzenleme