Ana SayfaGüncelOxford Üniversitesi’nden gazetecilere kurs programı: ‘2020’lerde gazetecilik nasıl olacak?’

Oxford Üniversitesi’nden gazetecilere kurs programı: ‘2020’lerde gazetecilik nasıl olacak?’

HABER MERKEZİ – Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü tarafından 22-24 Kasım 2017 tarihleri arasında medya yöneticileri ve editörler için yoğunlaştırılmış bir kurs programı verilecek. Katılımcılar, aralarında dünyaca ünlü birçok gazetecinin olduğu isimler ile gazeteciliğin geldiği yeri, dijital alandaki gelişmeleri ve ‘gazeteciliğin geleceğini’ tartışacak.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin de içinde yer aldığı 36 ülkede medya üzerine yaptığı araştırmaya dair bir rapor yayımlayan, ve raporunda son yıllarda  dijital alanda kurulmuş Gazete Karınca’nın da içinde yer aldığı çeşitli medya kuruluşlarının ortaya çıkışına dikkat çeken Oxford Üniversitesi Reuters Gazetecilik Çalışmaları Enstitüsü, medya yöneticileri ve editörler için yoğunlaştırılmış bir kurs programı başlatıyor.


Reuters ve Oxford raporu: Türkiye’de anaakım medya gündem belirlemedeki tekelini kaybediyor


Kursta habere güven, yala haber, gazeteciliğin gelişimi, dijital alan gibi konular işlenecek

“Oxford Perspektifleri: 2020’nin Haber Merkezini Gözünde Canlandırmak” başlıklı seminer 22-24 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Aralarında Guardian Eski Genel Yayın Yönetmeni Alan Rusbridger ve Pulitzer Ödüllü Alman gazetesi Bastian Obermayer’in de olduğu alanında uzman uluslararası isimler gazeteciliğin son geldiği aşamaya ve dijital gelişmelere dair tecrübe ve öngörülerini aktaracağı kurs, özellikle gazeteciliğin geleceğiyle ilgilenenler ve bu meydan okuma döneminde kurumlarını geliştirmek isteyenlere hitap edecek.

Farklı formatlarda gazetecilik üretmek için stratejilerin tartışılacağı kursta, haberlere güven, yalan haber ve araştırmacı gazeteciliğin geleceği gibi güncel tartışmalar da kursta yer alacak.

“Katılımcılar tecrübe paylaımı sayesinde yeni gazetecilik stratejilerine hakim olacak”

Reuters Enstitüsü Direktörü Dr David Levy, kurs hakkında şöyle diyor:

Seminer gazeteciliğe dair son eğilimler ve medya kurumlarındaki son sınamalara ilişkin ayrıntıları öğrenip takip etmek isteyen tecrübeli gazeteciler ve medya yöneticileri için tasarlanmış bir program. Kurslar, katılımcılara kurumlarında yeni stratejiler geliştirmelerinde yardımcı olacak. Katılımcılar tecrübe paylaşımından yararlanacak ve Oxford’un uluslararası özel çevresinden yeni insanlar tanıma fırsatı bulacak.

Kurs için 20 Ekim 2017’te kadar şu adresten başvuru yapılabilecek.