Ana SayfaDünya‘Panama Belgeleri’ni araştıran gazetecilerden Daphne Caruana Galizia saldırı sonucu yaşamını yitirdi

‘Panama Belgeleri’ni araştıran gazetecilerden Daphne Caruana Galizia saldırı sonucu yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Yolsuzluk odaklı araştırmalarıyla bilinen gazeteci Daphne Caruana Galizia, bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

‘Panama Belgeleri’ndeki Malta’ya ilişkin yolsuzlukları araştırmasıyla bilinen 53 yaşındaki gazeteci Daphne Caruana Galizia, aracına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği ise bilinmiyor.

Malta’daki yolsuzlukları araştırıyordu

Blog sayfasında kaleme aldığı yazılarla tanınan gazeteci, Politico sitesi tarafından ‘tek kişilik Wikileaks’ olarak nitelendiriliyordu.

Odağına kurumları ve ‘yeraltı’ figürlerini alan Galizia, yakın bir zamanda Malta başbakanı Joseph Muscat ve iki danışmanının, Azerbaycan hükümetinden yapılan ödemeler ve Malta pasaportu satan üç kişiyle ilişkilendirilen deniz ötesi şirketlerle bağlantısını ortaya çıkarmıştı.

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nın Malta’da olduğu bu yılın ilk altı ayı içerisinde ortaya çıkan bağlantının ardından, bazı Avrupa Parlamentosu üyeleri Muscat’ın görevini bırakmasını istemişti.

Panama’daki paravan bir şirketin ve Azerbaycan Başkanı’nın kızından gelen ödemelerin yer aldığı olayda Muscat’ın eşinin adı geçiyordu.

Panama Belgeleri nedir?

‘Panama Papers’ ya da ‘Panama Belgeleri’, Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait olduğu belirtilen ve aralarında on iki dünya lideri ile çok sayıda bürokrat ve iş çevrelerinden önemli kişilerin bulunduğu para aklama, amborgoları delme ve vergi kaçırma gibi yasadışı mali faaliyetleri ortaya çıkaran, tarihin en büyüğü olmaya aday gazetecilik olayı ve toplamda 11 milyon belgeye verilen isimdir.

Previous post
RTÜK'e üç yeni üye belirlendi: HDP'nin tek üyeliği AKP'ye geçti
Next post
BM’den Kerkük açıklaması