Ana SayfaGüncelPanzerle öldürülen çocukların davası: İki polis hakim karşısına çıkacak, ailenin tek isteği adalet

Panzerle öldürülen çocukların davası: İki polis hakim karşısına çıkacak, ailenin tek isteği adalet

HABER MERKEZİ – Silopi’de bir polis panzerinin evlerine girmesi sonucu hayatını kaybeden Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olan iki polis hakkında açılan davanın ilk duruşması 17 Ekim’de görülecek. Davaya katılım çağrısında bulunan baba Mesut Yıldırım, “Bu olayın failleri, hak ettikleri cezayı alsınlar” diyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs gecesi uykudaki 7 yaşındaki Muhammed ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü tutuklu polis memuru Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın ilk duruşması 17 Ekim tarihinde görülecek.

“Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılması istenilen iki polis hakkında açılan davanın duruşması, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 13.00’te görülecek.

Baba Yıldırım’dan davaya katılım çağrısı

Davaya ilişkin konuşan Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan kamuoyuna dava için duyarlılık çağrısında bulundu.

Kaybettiği iki çocuğunun acısının halen taze olduğunu belirten baba Yıldırım, “Bizim ciğerimiz yandı başkasının yanmasın. Bu o kadar büyük acı ki, bize bu olayı yaşatanların bile böyle bir acıyı yaşamasını istemiyoruz” dedi.

Çocuklarını kendilerinden koparanların hak ettikleri cezaya çarptırılmasını talep eden Yıldırım, MA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Tek isteğim budur. Ne bir gün fazla ne de eksik, cezaları neyse almalarını istiyorum. Adalet istiyoruz. Adaletli hukuk insanlarının olduğuna eminim. Bunun üzerinde duracağız. Bu dünyada olmasa bile diğer dünyada hakkımızı alacağız.

Baba Yıldırım, kamuoyuna davaya katılma çağrısında bulundu.

Ne olmuştu?

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 3 Mayıs gecesi MHP İlçe binasını korumak ile görevli zırhlı araç, bir eve girmiş ve uykuda olan Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olmuştu.

Olayın hemen ardından araç sürücüsü Polis Memuru Ömer Yeğit gözaltına alınıp tutuklanarak Şırnak Cezaevi’ne gönderilmişti.

Olaya ilişkin Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

İddianamede, kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü tutuklu polis Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis ile ceza istenmişti.

İddianamede yer alan Trafik Bilirkişice hazırlanan raporda ise zırhlı araç sürücüsü Yeğit’in, “Motorlu araç sürücü sertifikasının” bulunmadığı, bu nedenle sürücünün araç ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmaması sonucunda olayın meydana geldiği vurgulanmıştı.

Ayrıca, idarenin ve araç sürücüsünün eşit ve aynı derecede kusurlu olduğu yönündeki tespite yer verilmişti.

Öte yandan iddianamede, şüpheli polis Maden’in, zırhlı personel taşıyıcı eğitim ve kursu bulunmayan Yeğit’i görevlendirmek suretiyle dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranarak “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” suçunu işlediği belirtilmişti.