Ana SayfaGüncelPera Film Cadılar Bayramı’nı kutluyor: ‘Sıra Dışı Vampirler’ film seçkisi

Pera Film Cadılar Bayramı’nı kutluyor: ‘Sıra Dışı Vampirler’ film seçkisi

HABER MERKEZİ – Pera Film, bu yıl Cadılar Bayramı’na özel ‘Sıra Dışı Vampirler’ film seçkisini 31 Ekim – 29 Kasım tarihleri arasında seyirci ile buluşturacak.

Pera Film, bu yıl Cadılar Bayramı için vampirleri konu alan dikkat çekici filmlerin yer aldığı bir program hazırladı.

Bu program kapsamında gösterimi yapılacak olan ‘Sıra Dışı Vampirler’ film seçkisi, 31 Ekim – 29 Kasım tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak.

Seçki, kült yapımlar ile yeni yapımları bir araya getiriyor.

Program kapsamında sunulan filmler, yüzyıllardan beri çok kültürde yer bulan, kendine özgü, yerel hikaye barındıran vampirlerin hayatına odaklanıyor.

11 film izleyici ile buluşacak

11 filmin yer aldığı seçkide, korku sinemasının önemli unsurlarından vampirlerin dünyasına doğru bir yolculuğa çıkılacak.

Seçkide Çekoslovak Yeni Dalga’sından Jaromil Jires’in 1970 yapımı filmi ‘Valerie ve Harikalar Haftası’ gibi kült klasikler yer alıyor.

David Cronenberg’in 1977 tarihli filmi ‘Kuduz’, Guillermo del Toro’nun Cronos ve Kathyrn Bigelow’un ‘Karanlığa Yakın’ adlı filmleri vampir hikayeleri anlatmanın farklı dönemlerdeki alternatif yollarını araştırıyor.

Seçkide yer alan diğer filmler ise şöyle:

Cronos (Guillermo del Toro, 1993), Gir Kanıma (Tomas Alfredson, 2008), Bir Vampir Hikâyesi (Neil Jordan, 2012), Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Jim Jarmusch, 2013), Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız (Ana Lily Amirpour, 2014), Aylak Vampirler (Taika Waititi, Jemaine Clement, 2014), Deniz Kızlarının Şarkısı (Agnieszka Smoczynska, 2015), Dönüşüm (Michael O’Shea, 2016).


Cadılar Bayramı’na özel hazırlanan film seçkisinin yer aldığı programa ilişkin ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.