Ana SayfaGüncelPolis Google’dan kanun aradı, İstanbul’da öpüşen gençlere para cezası kesti

Polis Google’dan kanun aradı, İstanbul’da öpüşen gençlere para cezası kesti

HABER MERKEZİ – İstanbul’da öpüşen iki gence polis, “çevreyi rahatsız ettikleri” gerekçesiyle 109 lira para cezası kesti. Olayı sosyal medya üzerinden, “Arabaya bindirene kadar Google’a bak öpüşmenin cezası var diyen memur, kendi bakıp bulamayınca rahatsız etmek diye dayattı işlem yaptı” sözleriyle anlatan gençler, cezaya itiraz etmeye hazırlanıyor.

İstanbul Samatya sahilinde öpüşen iki gence “çevreyi rahatsız ettikleri” gerekçesiyle 109 lira para cezası kesildi.

Ali Neşet adlı genç Twitter hesabından, “Sokakta öpüşmekten 109 lira ceza yedim, öpüşmek diye ceza yok rahatsız etmek diye var, madde 37 imiş, şimdi ben cezaya nasıl itiraz edicem?” diye yazınca olay ortaya çıktı.

Demokrat Haber’in aktardığına göre Ali Neşet, başlarına gelen olayı Twitter’dan şöyle anlattı:

Arabaya bindirene kadar ‘Google’a bak, öpüşmenin cezası var’ diyen memur, kendi bakıp bulamayınca ‘rahatsız etmek’ diye dayattı, işlem yaptı.

Çevreye rahatsızlıkmış. ‘Tutanağa rahatsızlık değil öpüşmek diye yaz’ dedim, ‘Nasıl yazayım’ dedi; ‘Kucağına kızı oturtmuş öpüyorsun’ diye delirdi. ‘Soruları ben sorarım ben polisim’ diyor. Amerikan suç filmi sanki. Soru soramaz, ukalalık yapamaz, öpüşemez, polise cevap veremezsiniz.

Arama yaparken ‘Çorapları da çıkarayım mı?’ dediğim için delirdi, ukalalık yapıyormuşum, soru soramazmışım devletin memuruna.

Ali Neşet isimli gencin partneri Hilal ise ‘daha trajikomik ayrıntılar’ olduğunu belirterek, polislerin kadın olduğu için kendisiyle ‘hiçbir şekilde muhatap olmadığını’ söyledi.

“Ali’yi bindirip götürdüler” diyen genç kadın, “Sonra da ‘kızın ailesini ararız’ diye tehdit etmişler” dedi.

Tutanakta ‘öpüşme’ yok, ‘çevreye rahatsızlık’ var

Gencin paylaştığı polis tutanağında da polisin cezayı ‘öpüşmekten’ değil ‘çevreyi rahatsız etmekten’ verdiği görülüyor.

Ali Neşet’in paylaştığı, polisin kestiği cezanın tutanağı şöyle:

Neşet’in itiraz hakkını nasıl kullanacağına yanıt veren bazı hukukçular ise polisin tutanağa geçtiği 37. Maddenin ‘mal ve hizmet satmak için rahatsız etmeyi’ düzenlediğini belirterek, 15 gün içinde itiraz hakkının olduğu bilgisini paylaştı.

Polisin ceza kestiği gençler ise itiraz hakkını kullanmaya hazırlanıyor.