Ana SayfaDünya‘Rakka, Suriye’de yeni gelişmelerin kapısını aralayacak’

‘Rakka, Suriye’de yeni gelişmelerin kapısını aralayacak’

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı İlham Ehmed, “Rakka birçok anlamda Suriye’de yeni gelişmelerin kapısını aralayacak. Rakka, Suriye’deki krizin çözümü için yeni bir aşama olacak” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içinde yer alan Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) 19 Ekim’de Rakka El Naim Meydanı’ndan düzenlediği basın açıklamasıyla Rakka’nın tümden IŞİD’den kurtarıldığını duyurmuş ve zaferi tüm dünya kadınlarına armağan ettiklerini açıklamıştı.


Zaferi tüm dünya kadınlarına armağan ediyoruz


DSG Komutanlığı da bir gün sonra yaptığı açıklamada, kentin yönetimini Rakka Sivil Meclisi’ne, güvenliğini ise Rakka Güvenlik Güçleri’ne devredeceklerini duyurmuştu.

Rakka’nın yeniden inşası için çalışmalar başlarken, Rakka Sivil Meclisi tarafından kentin nasıl yönetileceği konularında hazırlıklar da yapılıyor.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eş Başkanı İlham Ehmed, MA’dan Nazım Daştan’a yaptığı açıklamada, Rakka’nın Kuzey Suriye Federasyonu için yeni bir aşama olduğunu kaydetti.

Ehmed, “Demokratik Suriye Meclisi olarak gereken her türlü yardımı vermeye hazırız. Çünkü Rakka birçok anlamda Suriye’de yeni gelişmelerin kapısını aralayacak. Rakka, Suriye’deki krizin çözümü için yeni bir aşama olacak” dedi.

Kentin toparlanmasının zaman alacağını da söyleyen Ehmed, Rakka’nın yeniden inşası için yardımların gerektiğine işaret etti. Bu anlamda hem diplomatik hem de pratik girişimlerin olması gerektiğini belirten Ehmed, bunun halkın geri dönüşü için elzem olduğunu ifade etti.

Ehmed, son olarak halkların bir araya gelerek kentlerini IŞİD’in kalıntılarından temizleyeceğini de belirtti.




Önceki Haber
İşveren tarafından silahla darp edilip cinsel saldırıya maruz bırakıldı
Sonraki Haber
Stephen Hawking 1966'da yazmıştı: 'Genişleyen Evrenlerin Özellikleri' ücretsiz erişime açıldı