Ana SayfaDünyaRakka’da 5 yıl sonra ders başı: 650 öğrenci üç dilde eğitim görüyor

Rakka’da 5 yıl sonra ders başı: 650 öğrenci üç dilde eğitim görüyor

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için yürütülen “Büyük Savaş” adlı operasyonda sona doğru gelinirken, bir yandan da kurtarılan mahallelere geri dönüşler devam ediyor. Yaşamın normale döndüğü mahallelerde çocuklar 5 yıl boyunca uzak kaldıkları okullarına kavuşurken, 650 öğrencinin gittiği okulda Arapça, İngilizce, Fransızca dillerinde eğitim veriliyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 122’nci gününde.

DSG’nin yüzde 80’inden fazlasını kontrol altına aldığı kentte Nehda, Hena, Mensur, Emin ve Firdews mahallelerinde operasyonlar sürüyor.

Operasyonlarına kentin batı cephesinde ağırlık veren DSG, futbol sahası ve Vatani Hastanesi’ne ilerliyor.

Ayrıca Rakka’da kurtarılan mahallelere de geri dönüşler devam ediyor.

5 yıl sonra ders başı

img

Mezopotamya Ajansı’nın bölgedeki muhabiri Nazım Daştan’ın haberine göre yine 5 yıl boyunca kapalı olan okullar ihtiyaçlar dahilinde açılıyor.

Bu kapsamda Rakka’nın batı cephesinin giriş mahallesi olarak bilinen Sebehiye ve Hewil Hewa köyü arasında ilk kez bir okul açıldı.

Yaşam normale dönerken, çocuklar da 5 yıl boyunca uzak kaldıkları okullarına kavuştu.

Büyük bir heyecanla el ele tutuşarak okulun yolunu tutan çocuklar, mutlu olduklarını söylüyor.

Arapça, İngilizce, Fransızca dillerinde eğitim

16 sınıftan oluşan okula daha bir isim verilmemiş fakat öğretmenler, kendi aralarında tartışarak, yeni bir isim verileceğini konuşuyor. Üzerinde durdukları isim ise Arapça’da ‘özgürlük’ anlamına gelen “Hurriye” ismi oluyor.

Okulda 15’i kadın, 8’i ise erkek olmak üzere 23 öğretmen bulunuyor.

Yaşları 6-14 arasında değişen 650 öğrenci okulda eğitim görüyor.

Ders programı ise zengin bir içeriğe sahip; Arapça, İngilizce, Fransızca dillerinin öğretildiği okulda matematik, coğrafya, resim, müzik ve sosyal bilgiler dersleri veriliyor. Bunun yanında çocuklara birçok oyun da öğretiliyor.