Ana SayfaDünyaRakka’da ‘özgürlük’ açıklamasını YPJ yaptı: Zaferi tüm dünya kadınlarına armağan ediyoruz

Rakka’da ‘özgürlük’ açıklamasını YPJ yaptı: Zaferi tüm dünya kadınlarına armağan ediyoruz

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarıldığını Demokratik Suriye Güçleri içinde yer alan YPJ Komutanlığı, IŞİD’in kentte infazları gerçekleştirdiği ve “ölüm meydanı” olarak anılan El Naim Meydanı’nda düzenlediği açıklamayla duyurdu. YPJ komutanı Nesrin Abdullah “Zaferi tüm dünya kadınlarına armağan ediyoruz” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ın resmi olarak tamamlandığı ve Rakka’nın IŞİD’den tümüyle kurtarıldığı resmi olarak duyuruldu.

Rakka’nın özgürleştirildiğini, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içinde yer alan YPJ (Kadın Savunma Birlikleri) Komutanlığı, IŞİD’in kentte infazları gerçekleştirdiği ve “ölüm meydanı” olarak anılan El Naim Meydanı’nda düzenlediği açıklamasıyla duyurdu.

YPG, YPJ, Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) ve DSG bayraklarının asıldığı meydanda gerçekleşen basın açıklamasını BBC, Reuters, AFP, CNN, AP, Washington Post başta olmak üzere yüzlerce uluslararası basın temsilcisi de takip etti.

YPJ Komutanlığı adına konuşan Nesrin Abdullah, Rakka’da elde ettikleri zaferi PKK Lideri Abdullah Öcalan ile operasyonda yaşamını yitiren DSG’lilere adadıklarını ve zaferi tüm dünya kadınlarına armağan ettiklerini söyledi.

Abdullah, açıklamayı Rakka’nın nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan “Arap halkına saygıdan dolayı” Arapça yapacaklarını söyledi.

Nesrin Abdullah, 450 bin sivilin IŞİD’den kurtarıldığını açıkladı, Rakka’nın kadınların iradesi ile IŞİD’den kurtarıldığını söyledi.

“YPJ ile kadın tarihi yeni bir aşamaya gelmiştir” diyen Abdullah’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Artık kadınlar, siyasi, toplumsal, kültür ve askeri alanlarda kendini sömürgeci erkek rejiminden kurtararak büyük bir güç ile sorunlara çözüm oldu. Kadınlar izlenimleri ile yaşamın güzelliği ve ahlakın inşacısı oldu. Kadın ordusunun kuruluşu Suriye’de bulunan güçlere bir cevaptı. Bilindiği gibi Ehrar El Şam’dan El Nusra ve son olarak IŞİD’e karşı kadın ordulaşması Suriye halkları için büyük bir adım oldu.

‘Tüm Suriye halkları için özgürlüğün umudu’

Terörist gruplara karşı Warşin arkadaşımız kadın kurtuluşu için büyük bir direniş ortaya koyup şehit düştü. O günden bu yana güçlerimiz tüm Suriye halkları için özgürlüğün umudu oldu. Ve o günden bu yana Suriye kadınları başkaldırarak ordumuza katıldı ve savaşçı bir kişilik oldu.

Ordumuz baştan beri öncülük rolünü almış ve çetelere karşı muazzam bir direniş ortaya koymuştur. Bunun en güzel örneği Arin Mirkan arkadaşımız, fedai ve başarının sembolü olmuştur. Şehitlerimiz Şevîn, Sozdar, Hebûn, Silava, Zozan ve onlarca kadın özgürlük yürüyüşünün hiçbir zaman durmayacağının mesajını verdi.

Savaşçılarımız en baştan bu yana bu hamlede aktif rol aldı. QSD ve YPG güçleri ile omuz omuza vererek bu başarıyı elde ettik. YPJ, Rakka hamlesinde tüm Suriye kadınları için umut oldu. Kürt, Arap ve diğer ulus ve dinden kadınları savunarak halk arasında kardeşliğin tohumunu attı. Bu doğrultuda güçlerimiz büyük bir irade ile bu savaştaki mücadelede yerini aldı.

Çetelere başkentleri dedikleri yerde en büyük darbeyi vurduk. Bu mücadelemiz ile Ezidi kadınlarının onurunu ayaklar altından alarak tekrar göklere çıkardık. Binlerce esir düşmüş Ezidi çocuk ve kadınını özgürlüklerine kavuşturduk. Bu süreçte YPJ’ye katılan Arap kadınlar iki tane taburunu ilan ederek Rakka’daki savaşta yer alarak büyük bir mücadele verdi. Ayrıca YJŞ’den de bir tabur özgürleştirme hamlemizde aktif rol alarak kendi intikamlarını aldı.

‘Zaferi tüm dünya kadınlarına armağan ediyoruz’

Rakka hamlesinde 450 bin sivili çetelerin elinden kurtararak güvenlikli bölgelere ulaşmalarını sağladık. Tarihi Rakka hamlesinde 30 kadın savaşçımızı şehit verdik. Rakka’nın özgürleşmesini tüm dünya kadınlarına armağan ediyoruz.


Fotoğraflar: Nazım Daştan/MA

 

Previous post
Kadınların orgazm olmak için 'şalteri indirme'ye ihtiyacı yok
Next post
Serra Yılmaz 'Cebimdeki Yabancı' ile bu kez yönetmen koltuğunda