Ana SayfaDünyaRakka’da sona doğru: IŞİD’in kalkan olarak kullandığı siviller kurtarıldı

Rakka’da sona doğru: IŞİD’in kalkan olarak kullandığı siviller kurtarıldı

 

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için yürütülen “Büyük Savaş” adlı operasyonda sona yaklaşan DSG’liler, IŞİD’in Siyah Stad’ı çevresinde kalkan olarak kullandığı sivillerin bir kısmını özel operasyonlar kurtararak güvenli bölgelere taşıdı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 127. gününde.

Kenti IŞİD’den kurtarmaya sayılı günler kaldığını duyuran DSG’liler, kent merkezinde sıkışan IŞİD’in kontrolündeki Siyah Stad, Watani Hastanesi ve El Neim Meydanı’nı kuşatmış durumda.

Operasyonu takip eden gazeteci Nazım Daştan’ın haberine göre DSG’liler, IŞİD bu merkezlerde sivilleri kendilerine kalkan olarak kullandığı için operasyonu kontrollü yürütüyor.

Habere göre IŞİD sivilleri rehin tuttuğu için ev ev ilerleyen DSG’liler özel bir operasyonla dün Siyah Stad çevresinde yüzlerce sivili çıkartarak güvenli bölgelere taşıdı.

Aralarında kadın, çocuk, yaşlı ve yaralıların da bulunduğu siviller, güvenli alana ulaştıktan sonra sağlık taramasından geçirildi.