Ana SayfaDünyaRakka’da sona doğru: Kentin kurtarılmasına üç nokta kaldı

Rakka’da sona doğru: Kentin kurtarılmasına üç nokta kaldı

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için yürütülen “Büyük Savaş” adlı operasyonda sona gelindi. Kentte IŞİD’in hakimiyetindeki son üç nokta El Neim Meydanı, Siyah Stadı ve Watani Hastanesi’nin de Demokratik Suriye Güçleri tarafından kontrol altına alınması durumunda kent tamamen kurtarılmış olacak.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 124’üncü günde.

Bugüne kadar 19 mahalleyi IŞİD’den kurtaran DSG’liler, IŞİD’lileri  El Neim Meydanı, Siyah Stadı ve Watani Hastanesi çevresine sıkıştırdı.

Kent merkezinde IŞİD’in  elinde üç önemli stratejik nokta bulunuyor. Bunlar El Neim Meydanı, Siyah Stadı ve Watani Hastanesi olarak görülüyor.

Gazeteci Nazım Daştan’ın aktardığı bilgiye göre El Neim Meydanı IŞİD’in kentte toplu infaz hem de katliamları gerçekleştiği yer olarak biliniyor.

Kent merkezinin tam ortasında bulunan ve hala IŞİD’in kontrolündeki Siyah Stadı’na ise, DSG’liler tarafından operasyonlar düzenleniyor. IŞİD’in stada kapattığı sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı ifade ediliyor.

Watanî Hastanesi ise IŞİD’in  hem cenazelerini hem de yaralılarını topladığı hastane ve son duraklardan biri olarak görülüyor. DSG’liler hastanede IŞİD tarafından sivillerin rehin tutulması ihtimaline karşı operasyonları temkinli yürütüyor. Hastanenin düşmesi ise kentin düşmesi anlamına geliyor.