Ana SayfaToplumsal CinsiyetRektör Gönüllü: Kadının elini tutmak ateşi avuçlamaktan daha korkunçtur

Rektör Gönüllü: Kadının elini tutmak ateşi avuçlamaktan daha korkunçtur

HABER MERKEZİ – Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü sosyal medya üzerinden, “Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?” sorusunu yöneltti. Gönüllü kendi sorduğu soruya, “Yabancı bir kadının elini tutmak ateşi avuçlamaktan daha korkunçtur” yanıtını verdi. Rektörün bu sözleri sosyal medyada tepki uyandırdı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, sosyal medya hesabı üzerinden kadın – erkek ilişkilerine dair cinsiyetçi açıklamalar yaptı.

Gönüllü, Facebook hesabından “Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?” diye sordu.

Rektör Gönüllü kendi sorduğu soruya “Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir” yanıtını verdi.

Hadislerden alıntı yaparak soruyu cevaplayan Gönüllü kadının elini tutmayı ‘ateşi avuçlamaktan daha korkunç’ olarak nitelendirdi.

‘Kadının elini tutmak cehennem ateşi avuçlamaya işaret’

“Bir kadının eli, yabancı bir erkeğin eline değmesi zaruret yokken haramdır” diyen rektör şöyle devam etti:

Bu itibarla, hiçbir ihtiyaca dayanmayan tokalaşmada bu haramlık bahis mevzu olur. Yabancı bir erkek yabancı kadınla tokalaşamaz, elini namahremin eline süremez. Resûl-i Ekrem Efendimiz (sav), yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmanın, ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu haber vermiş, namahremin elini tutanın cehennem ateşi avuçlayacağına işarette bulunmuştur.

‘Kişinin nişanlısı ile gezmesi haram’

Gönüllü ayrıca “kişinin nişanlısıyla gezip dolaşması ve onunla yalnız kalması”nın da kesinlikle haram ve büyük bir vebal olduğunu ileri sürdü.

İşte rektörün özellikle sosyal medyada büyük tepki çeken paylaşımı şöyle:

 

Previous post
İşsizlik Temmuz ayında yüzde 10,7
Next post
9 yıldır tapınakta tutuluyordu: 12 yaşındaki 'Yaşayan Tanrıça' sosyal hayata döndü