Ana SayfaGüncelŞehir şehir film gösterimi: Gezici Festival 1 Aralık’ta yola çıkıyor

Şehir şehir film gösterimi: Gezici Festival 1 Aralık’ta yola çıkıyor

HABER MERKEZİ – 23. Gezici Festivali 1-14 Aralık tarihleri arasında Ankara, Sinop ve Kastamonu olmak üzere üç farklı şehirde gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında filmler şehir şehir gezerek izleyici ile buluşacak.

Ankara Sinema Derneği’nin bu yıl 23’üncüsünü düzenlediği Gezici Festival 1-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Geze geze sinemayı farklı şehirlere taşıyan festivalin bu yılki ilk durağı 1-7 Aralık tarihleri arasında Ankara olacak.

Festival filmleri bu tarihlerde Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nde izleyici ile buluşacak.

Gezici Festival, 8-11 Aralık tarihleri arasında Telvin Sanat Akademi’nin katkılarıyla Sinop’ta konaklayacak ve 12-14 Aralık tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun katkılarıyla Kastamonu’da bu yılın yolculuğunu tamamlayacak.

Günümüzden geleceğe film seçkileri

Festival kapsamında oyuncu ve yazar Ercan Kesal’in ‘Sinemanın Gücü ve Sinemada Adalet-Vicdan Olgusu’ başlığını taşıyan seçkisi, Il Cinema Ritrovato film festivaliyle işbirliği içinde Guy Borlee, İtalyan Usülü Evlilik ve Boşanma başlığı altında toplanan “İtalyan tarzı komedi”nin üç örneği seyirci ile buluşacak.

Amerikan Film Enstitüsü’nden Mimi Brody’nin seçkisinden oluşan filmler de izleyiciyi geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracak.

Festivalin özel bölümleri kapsamında, Sessiz Divalar: Zamansız ve İsyankâr başlığı altında, Eye Film Müzesi sessiz film küratörlerinden Elif Röngen-Kaynakçı canlı müzik eşliğinde film seyretme deneyimini yaşatacak.

Gezici Festval’de güncel sanat alanında işler üreten sanatçılar ile festival izleyicisini buluşturan bölümün bu yılki sanatçı konuğu ise İsrailli sanatçı Guy Ben Ner.

Behiç Ak da 23 yıldır olduğu gibi bu yıl da festivale hazırladığı afiş tasarı ile destek oldu.

Previous post
'İklim değişikliğinin boyutu daha ciddi olabilir': Su sıcaklığı tahminlerinde kritik hata ortaya çıkarıldı
Next post
Uca: Bütün dünya kabul etti ama Türkiye Ezidi kıyımına 'soykırım' demiyor