Ana SayfaGüncelSelvi: Erdoğan’ın liderliği tartışılır hale geldi, başkanları İçişleri görevden alabilir

Selvi: Erdoğan’ın liderliği tartışılır hale geldi, başkanları İçişleri görevden alabilir

HABER MERKEZİ – Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de olduğu, istifası istenen üç belediye başkanıyla ilgili verdiği ‘kulis’ bilgisinde, “Süreç böyle devam ettiği sürece İçişleri Bakanlığı’ndan görevden alma formülü de devreye girebilir” dedi.

AKP’den istifaları istenen üç belediye başkanıyla ilgili konuşan hükümete yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi, devam eden ‘istifa’ tartışmalarının ‘neredeyse AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin tartışılması noktasına doğru ilerlemeye başladığını’ belirtti.

“Üç belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, birlikte hareket ettikleri ve üçünün de istifa etmeme kararı aldığı şeklinde bilgiler gelmeye başladı” diyen Selvi, buna karşı hükümetin alacağı ‘önemleri’ ise CNN Türk’te şöyle sıraladı:

Öncelikli olarak belediye meclislerinde bu belediye başkanlarının kilitlenmesi söz konusu olacak. Yeni karar almaları engellenecek. Aldıkları kararlar onaylanmayacak. Ama süreç böyle devam ettiği sürece İçişleri Bakanlığı’ndan görevden alma formülü de devreye girebilir.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından aralarında Ankara’nın da olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddia edilmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son yaptığı açıklamada, Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istediğini ve üç belediye başkanın istifasını vereceğine ‘inandığını’ söylemişti.

Bugün ise istifası istenen isimlerden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  “İşimize devam ediyoruz” mesajı vermişti.