Ana SayfaGüncel“Siirt Valisi, ‘Şikayetçi olmayın, tazminat ödeyelim’ dedi” iddiası

“Siirt Valisi, ‘Şikayetçi olmayın, tazminat ödeyelim’ dedi” iddiası

HABER MERKEZİ – 6 yaşındaki Felek Batur’un, Siirt’te zırhlı polis aracı tarafından ezilerek öldürülmesinin ardından, olaya tanık olan mahalleli ve baba Cemal Batur konuştu. Mahalleli zırhlı araçların bölgede sürekli hızla seyrettiğini, bu yüzden tartıştıkları polisin kendilerine “Çocuklarınız neden dışarı çıkıyor?” dediğini söylerken, Siirt Valisi’nin aileye ‘şikayetçi olmayın, tazminat ödeyelim’ dediği de iddia edildi. Ayrıca olayın üzerinden beş gün geçmesine rağmen resmi bir açıklama yapılmadı.

Siirt’te devriye gezen polislerin kullandıkları Ejder tipi zırhlı araç, 19 Ekim’de ablası ile birlikte sokakta oyun oynayan 6 yaşındaki Felek Batur’u ezmiş, Batur olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Olayın meydana geldiği Çal mahallesi sakinleri Mezopotamya Ajansı’na yaptıkları açıklamada, olayın gerçekleştiği sırada aracın çok hızlı olduğunu, zırhlı araçların dar olan sokakta sürekli hızla seyrettiğini söyledi.

Olayın tanığı olan yurttaşlar, çocuğun ezildiğinin kendileri tarafından fark edilmesi sonrası, zırhlı aracın uzun bir mesafe sonra ancak durabildiğini belirterek, polise tepki göstermelerinin ardından polisin olay yerinde mahalleliye “Çocuklarınız neden dışarıya çıkıyor?” dediğini aktardı.

“Vali, ‘Şikayetçi olmayın, tazminat ödeyelim’ dedi” iddiası

Hayatını kaybeden çocuğun babası Cemal Batur da olayın ardından emniyette tepki gösterdiği polislerin kendisine zırhlı araçların hızlı seyretmesi konusunda “Neden daha önce gelip uyarmadınız?” dediğini söyledi.

Felek Batur’un akrabalarından olan bir kişi ise Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in, Siirt İl Emniyet Müdürü ile birlikte geldiğini kaydederek, “Vali, üzgün olduklarını ve gereken her şeyi yapacaklarını, zırhlı araç şoförü polisin gözaltında olduğunu ve soruşturma başlattıklarını söyledi. Biz de bekliyoruz, bakalım ne olacak?” dedi.

Vali ve Emniyet Müdürü’nün taziye ziyaretine tanıklık eden yurttaşlar ise Siirt Valisi’nin ailenin şikayetçi olmaması için ‘ricada bulunduğunu’ ve aileye tazminat ödeneceği vaadiyle olayın kapatılmasını istediğini iddia etti.

Öte yandan 19 Ekim’de meydana gelen olay üzerinden 5 gün geçmesine rağmen Valilik tarafından herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.